REUTERS/Dylan Martinez / REUTERS
ŠOK ZA TOPNIKE

VIDEO: ŠOK ZA ARSENAL I PREOKRET U SAMO 283 SEKUNDE! Utakmicu obilježio i nevjerojatan podatak: Ovo se dogodilo prvi put u posljednjih 16 godina

Piše: HinaObjavljeno: 14. siječanj 2018. 18:10

Nogometaši Bournemoutha priredili su iznenađenje pobijedivši u susretu 23. kola engleskog prvenstva na svom Vitality stadionu Arsenal 2-1 upisavši prvu pobjedu protiv 'topnika' u elitnom razredu engleskog nogometa.

Bio je to njihov šesti međusobni dvoboj i prva pobjeda Bournemoutha nakon četiri poraza i jednog remija.

Arsenal je poveo u 52. minuti golom Hectora Bellerina, no domaćin je okrenuo rezultat u svega 283 sekunde. U 70. minuti je izjednačio Callum Wilson iskoristivši pogrešku Petra Čecha. Arsenalov vratar je zakasnio na loptu, a Willson lijepo zabio ispred njega. Isti je igrač bio u naslovnoj ulozi i četiri minute kasnije. U kaznenom prostoru sjajno je primio loptu, te asistirao Jordanu Ibeu za pogodak.

Soccer Football - Premier League - AFC Bournemouth vs Arsenal - Vitality Stadium, Bournemouth, Britain - January 14, 2018   Bournemouth's Jordon Ibe celebrates scoring their second goal with Callum Wilson    REUTERS/Dylan Martinez    EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS

Bournemouth je spojio četiri kola bez poraza pri čemu je upisao dvije pobjede, dok je Arsenal u zadnjih pet kola samo jednom slavio.

"Ovo je sjajno. Nisam znao da nam je ovo prva ligaška pobjeda protiv Arsenala. Odigrali smo super i zasluženo smo slavili," kazao je junak utakmice Wilson.

Zanimljivo, na početku utakmice u oba sastava je startalo 13 engleskih nogometaša, što je najveći broj Engleza u Arsenalovim utakmicama u posljednjih 16 godina.

Arsenal je ostao na šestom mjestu sa 39 bodova, dok je Bournemouth napredovao za četiri mjesta i sada je na 13. poziciji sa 24 boda. Na vrhu je Manchester City sa 62 boda.

Rezultati by SofaScore

Linker
16. travanj 2024 18:34