Screenshot HNTV
ANALIZA HNTV-A

VIDEO: TAKTIČKA ANALIZA DINAMOVOG GOSTOVANJA U BELGIJI Bivši hrvatski reprezentativac upozorio na opasnosti i otkrio recept za pozitivan rezultat

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. listopad 2018. 23:51

Ovaj četvrtak donosi nam novi europski nastup zagrebačkog Dinama. Modri nakon velikog slavlja pred svojom publikom i večeri u kojoj su u potpunosti nadigrali turskog velikana Fenerbahče (4:1) putuju u Belgiju gdje ih u utakmici drugo kola skupine D Europske lige dočekuje Anderlecht.

Velika je ovo prilika za momčad Nenada Bjelice koja bi novom pobjedom otišla na maksimalnih šest bodova iz uvodna dva kola i time napravila značajan iskorak prema europskom proljeću. Dobra vijest za aktualnog prvaka Hrvatske je i ta da se Anderlecht trenutno muči s realizacijom.

Naime, nakon što su u prvom susretu skupine iznenađujuće izgubili na gostovanju kod Spartaka iz Trnave (1:), Belgijci su svladali St. Liege (2:1), a potom upisali dvije utakmice bez pobjede i postignutog gola. Prvo su u Kupu šokantno poraženi od drugoligaša St. Gilloisea (3:0), da bi potom u prvenstvu remizirali sa St. Truidenom (0:0).

Novi europski izazov za hrvatskog predstavnika sjajnom je analizom za HNTV najavio bivši hrvatski reprezentativac Mario Tokić.

"Bit će to jedna zanimljiva utakmica u koju Dinamo ulazi s psihološkom prednosti jer ima tri boda iz prvog kola. Anderlecht nije bezazlena ekipa. To je višestruki belgijski prvak, ekipa koja je navikla igrati doma, koja gaji jedan nogomet s puno posjeda, šuteva i centaršuteva. Dinamo će morati biti jako oprezan i pritom zatvarati sve prilaze svom golu", analizirao je Tokić prije izdvajanja primjera s utakmice belgijske momčadi.

"Ni u kom slučaju Dinamo ne smije napadati pojedinačno", posebno je upozorio bivši Vatreni.

"Dinamo sigurno ulazi s komfornijom situacijom, ali se ni slučajno ne smije povući. Ključ je u tome da Dinamo u ovoj utakmici osvoji posjed lopte i nametne svoju igru jer je to ipak ekipa naviknuta igrati s loptom u nogama. Puno teže pariraju protivniku koji ima loptu i posjed."

Uslijedio je zatim primjer iz Dinamovog slavlja protiv Fenerbahčea. Tu je fokus na situaciju u kojoj Modri imaju posjed koji može biti recept za novu pobjedu.

"Anderlecht s tri igrača u obrani ostavlja te bočne prostore prazne i tu očekujem da Gavranović s dijagonalnim ulascima osvoji prostor, zadrži loptu i onda kroz priključak ostalih veznih igrača, naročito Hajrovića, Olma i Oršića, Dinamo zaprijeti i osvoji bod ili bodove u Bruxellesu", zaključio je Tokić.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
28. travanj 2024 13:00