Igor Jovičević (u skoku) snimljen u dresu Zagreba
 Arhiva SN
NESRETNA SUDBINA

VIDEO: U MADRID JE DOŠAO IZ DINAMA, ALI NIKAD MU NISU DOPUSTILI DA ZAIGRA ZA REAL! Nevjerojatna priča nekad jednog od najvećih talenata na svijetu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. listopad 2019. 14:26

Igor Jovičević mogao je biti prvi Hrvat koji je zaigrao za Real Madrid, ali su ga ozljede i ponajviše bizarna klauzula u ugovoru spriječile da odigra makar i minutu u službenoj utakmici za najveći klub na svijetu.

Jovičević je u Madrid stigao 1991., iste godine kao Robert Prosinečki, ali za razliku od 'Žutog', Jovičević dotad nije odigrao ništa u seniorskom nogometu, već su ga skauti Reala primijetili dok je igrao za mlade momčadi Dinama. Na Santiago Bernabeu stigao je kao jedan od najvećih svjetskih talenata u to vrijeme.

„Dinamo me obučio i dao mi je temelj, a Rafael Benitez me je oblikovao i formirao”, prisjetio se Jovičević svojeg trenera u B momčadi Reala koji je kasnije postao jedan od najpoznatijih trenera na svijetu. Jovičević je u B momčadi Reala upisao 79 nastupa te postigao 15 golova, ali nema službeni nastup za prvu momčad Reala.

„Na kraju sam igrao osamutakmica za prvu momčad, sve pripremni susreti, ali kada bi došao službeni meč igrao bi netko tko mi je tijekom priprema bio rezerva. Nije mi bilo jasno to u tom trenutku, tek kasnije sam saznao za tu klauzulu u svom ugovoru, ali i danas imam samo lijepa sjećanja na Real i Madrid. Dan-danas vidim koja je to dimenzija, rekao je Jovičević u podcastu SN.

A u toj famoznoj klauzuli u ugovoru s Realom - za koju je Jovičević saznao tek kada je napustio Madrid - pisalo je da će mu biti isplaćeno gotovo dva milijuna dolara (u to vrijeme ogroman novac) ako ikad odigra jednu minutu u službenoj utakmici za Real. Tu minutu nikad nije dočekao...

Cijeli podcast Sportskih novosti 'Dinamo u Ligi prvaka' u kojem gostuju Igor Jovićević i Bruno Petković pogledajte ovdje:

Linker
04. svibanj 2024 16:42