Screenshot: Twitter
ZA ANTOLOGIJU

VIDEO: U NJEMAČKOJ DOSUĐEN NAJČUDNIJI JEDANAESTERAC GODINE Pogledajte neuobičajenu scenu koju je sve ostavila u potpunom čudu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. listopad 2019. 01:05

Nevjerojatna scena viđena je u večerašnjoj utakmici 11. kola njemačke druge nogometne lige između Holstein Kiela i Bochuma.

Igrala se 37. minuta susreta kada je jedan napad Bochuma i udarac Silverea Ganvoule završio pokraj daleko pokraj Holsteinovog gola. Međutim, loptu je, prije nego li je ona prošla granicu igrališta, nogom zaustavio jedan igrač domaćeg sastava koji se zagrijavao Michael Eberwein.

Tada je uslijedila scena koju nitko nije očekivao. Naime, sudac Tino Gerach je pokazao na bijelu točku, dosudio kazneni udarac za Bochum i ostavio sve u čudu.

Na njemačkim portalima odmah je osvanulo kako je ovakvo tumačenje pravila ispravno prema članku 3.7 Njemačkog nogometnog saveza koji kaže da će 'bilo kakvo ometanje igre od strane momčadskog službenika ili igrača na klupi biti sankcionirano slobodnim udarcem ili jedanaestercem'.

"Sada se tome možemo smijati i Michi će vjerojatno slušati zafrkavanja o tome do kraja sezone", rekao je nakon susreta trener Holstein Kiela Ole Werner.

U svakom slučaju, Bochum je iskoristio 'poklon', Ganvoula je realizirao jedanaesterac, ali je na kraju Holstein slavio 2:1 pobjedu golom Jannija Serre iz 52. minute.

Linker
19. travanj 2024 14:46