screenshot
UKRAJINCI UOČI MODRIH

VIDEO: UKRAJINCI DOBRO ZNAJU KAKVA IM JE MOMČAD STIGLA U HARKIV! TRENER VELIKANA NA OPREZU 'Dinamo je opasan i ozbiljan i na to se moramo pripremiti'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. listopad 2019. 21:07

Ne zna nitko u Harkivu što je mislio Darijo Srna u jednoj izjavi za ukrajinske medije. Kazao je, naime, da će nakon utakmice s Dinamom u Šahtaru doći do jednog jakog transfera, koji će dodatno ispuniti navijačka srca. Ostalo je u zraku što je Srna pod time mislio, je li u pitanju igrač, trener, netko u klupskoj radnoj zajednici? Igrač u ovom trenutku ne može doći, nije prelazni rok. No, kad Srna nešto takvo kaže, onda je to dovoljno da bude i prvo pitanje na press konferenciji Šahrarovu treneru Luisu Castru.

- Transfer? Nećemo sada pričati o tome, sad ćemo se više koncentrirati na utakmicu, ne na tu priču. Nisam ni vidio što je Srna točno rekao - kazao je Castro, prebacivši se odmah na priču o Dinamu i utakmici. A poslije utakmice možda se i otkrije što je Srna mislio pod 'transferom'. Možda uistinu i nije nešto tako bombastično.

Dakle, hrvatski klubovi s ukrajinskima baš i nemaju previše uspjeha u Europi, osam poraza i da remija, to je sve što su uspjeli napraviti. Možda sad Dinamo prekine tu tradiciju?

- U bilo kakvom dvoboju nastojimo pobijediti protivnika, ali i s druge strane postoji protivnik koji želi pobijediti. Statistika ne znači ništa, nema veze s ovom utakmicom razgovor o nekim prijašnjim utakmicama. Svi pričaju danas u svijetu o izračunima i statistikama, ali ono na terenu donosi rezultat.

VIDEO: Nikola Lipovac

Castro je, kažu Ukrajinci, poznat po tome što marljivo i temeljito analizira svoje suparnike. Koliko je temeljito upoznao Dinamo, koliko je Dinamovih utakmica pogledao?

- Pogledao sam nekoliko utakmica, moj stožer je pogledao sigurno desetak utakmica. U Dinamovoj igri ima karakteristika koje se ponavljaju, ali igraju i u više sustava, a znaju čak sustave i mijenjati tijekom utakmice. Opasni su, imamo ozbiljnog suparnika i na to se moramo pripremiti.

Naravno, ne treba sumnjati da mu je Darijo Srna bio od velike pomoći. Kazao je Šahtarov trener da će Brazilac Ismaily, važna karika u njegovoj momčadi, biti spreman za utakmicu nakon lakše ozljede. I ne samo on.

- Svi koji su ovdje, koji su trenirali i konkuriraju su spremni. Nitko neće igrati tko nije 100 posto spreman. Imamo puno igrača koji zaslužuju povjerenje, dovoljno onih koji su spremni zaigrati i odraditi ono što se od njih traži. Sa svakim treningom i svakom utakmicom imam sve više problema s izborom najboljih 11.

Uz trenera Castra pred novinarima je bio i Taras Stepanenko, važna karika Šahtarove igre. jedan od rijetkih Ukrajinaca. Uz Pjatova, vratara, koji je protiv Dinama branio i 2008.

- Nikakve specifične savjete nije nam dao Pjatov, to je druga momčad, prošlo je 11 godina. Jedina poveznica može biti atmosfera na njihovu stadionu, igra i momčad, nikako.

VIDEO: Nikola Lipovac

Stepanenko je već čitavu jesen dio glasina kako bi mogao završiti u Engleskoj, no, jučer je i on kazao da o tome ne zna ništa niti želi pričati, da se, naravno, fokusira samo na Dinamo. Koji navijači u Harkivu i Ukrajini i ne poznaju najbolje.

- Mi ga dobro znamo. U Dinamu ima nekoliko individualno jakih igrača, posebno mi se svidio njihov napadač, koji odlično igra i reprezentaciji, također i dvojica centralnih igrača. Ali, osim pojedinaca, oni su jaki i kao momčad i svjesni smo da nećemo lako doći do pobjede - rekao je Stepanenko.

Linker
27. travanj 2024 21:04