ASHLEY WESTERN Dppi Via Afp
SJAJNA PARTIJA

Video: Upravo zbog ovakvih stvari je i na meti velikog Milana! Nova sjajna asistencija mlade zvijezde Vatrenih

Hrvatski reprezentativac je uputio teledirigiranu dugu loptu prema Okaforu, koji ju je savršeno primio i zakucao u mrežu
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 05. studeni 2022. 21:10

Nakon što ih je u srijedu Milan sa San Sira ispratio s četiri gola u mreži, nogometaši Salzburga u domaćem su se prvenstvu vratili pobjedama. Momčad Matthiasa Jaisslea u 15. kolu austrijske Bundeslige slavila je u gostima kod Wolfsbergera rezultatom 2-1. Luka Sučić odigrao je cijeli susret, upisao asistenciju i bio ponajbolji igrač na terenu.

Hrvatski reprezentativac je u 17. minuti susreta uputio teledirigiranu dugu loptu prema Noahu Okaforu, koji ju je savršeno primio i zakucao uz lijevu vratnicu za vodstvo "bikova". Bila je to Sučićeva četvrta asistencija u ovoj sezoni.

Pred kraj prvog poluvremena, u 42. minuti, Benjamin Šeško pogodio je stativu, a njegov odbijanac pokupio je Junior Adamu i povisio na 2-0. Počasni pogodak za domaći sastav postigao je Maurice Malone u 75. minuti. Drugi Hrvat u redovima Salzburga, Roko Šimić, u igru je ušao u 86. minuti, kao zamjena Šešku.

>>> ASISTENCIJU SUČIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Prema Sofascoreu, Sučić je daleko najbolje ocijenjeni pojedinac (8,3) koji je igrao na utakmici u Koruškoj. Osim spomenute asistencije, imao je 83% uspješnih driblinga (5/6), 81% osvojenih duela na zemlji (13/16), 74% točnih dodavanja (32/43), 64% točnih dugih lopti (7/11) i šest oduzetih lopti.

Dan prije utakmice s Wolfsbergerom, talijanski Tuttosport objavio je kako je 20-godišnji hrvatski veznjak na meti Milana, navodeći kako bi se, s obzirom na igračke karakteristike, savršeno uklopio u Piolijev projekt.

- Gotovo svaki nogometaš zainteresiran je za igranje u vrhunskom klubu u jednoj od najvećih europskih liga. I naravno da bi Luka želio napraviti sljedeći korak, kada za to bude pravo vrijeme – rekao je Sučićev agent Henrik Runde o potencijalnom transferu mlade Salzburgove zvijezde u redove talijanskog kluba.

Od ranije je poznato da se za njega zanima i Liverpool, a ako nastavi s ovakvim prezentacijama, popis zainteresiranih velikana samo će rasti...

Linker
22. srpanj 2024 00:58