Trening reprezentacija
 Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX
PRIPREME NA RUJEVICI

VIDEO: VATRENI UPUTIO RIJEČI PODRŠKE IGRAČU KOJEG DALIĆ NEĆE VODITI U RUSIJU 'Znam kako se osjeća i znam da je razočaran, ali želim mu sve najbolje'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. lipanj 2018. 22:01

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u petak u 20.00 sati očekuje posljednja pripremna utakmica uoči puta u Rusiju, a protivnik će joj u Gradskom vrtu biti reprezentacija Senegala. Vatreni su i u srijedu odradili trening na Rujevici nakon kojeg su pred novinare stali Duje Ćaleta-Car i Tin Jedvaj.

Duje Ćaleta-Car još se jednom osvrnuo na susret protiv Brazila na Anfieldu, ali i prokomentirao šanse Vatrenih u Rusiji.

- Još kao mala djeca svi smo sanjali zaigrati za reprezentaciju, a meni se to ostvarilo baš protiv Brazila na Anfieldu. Bilo je malo treme, ali to je normalno. Naravno da sam presretan i ponosan na takav događaj.

Kako teče završni dio priprema u Hrvatskoj?

- Za reprezentaciju smo svi uvijek spremni, bez obzira na umor, pa tako i ja. Nije bila laka sezona, imam preko 50 klupskih nastupa, ali to nije ni najmanje važno kada nastupamo za Hrvatsku. Svi dajemo svoj maksimum. Moramo se prilagoditi izbornikovim zamislima i pokušat ćemo ispoštovati njegove želje. Sada u Rijeci i Opatiji imamo nešto lakši ritam, i ovdje smo prezadovoljni. Nadamo se najboljem.

Skupina Vatrenih u Rusiji?

- Svi smo svjesni da nam je prva utakmica najvažnija, s ta tri boda otvaramo vrata drugog kruga. Dobro ćemo se pripremiti, dobro analizirati Nigeriju i vjerujem u momčad i izbornika da ćemo ostvariti najbolji mogući rezultat. Mislim da nam obrana nije problem, imamo igrače pune iskustva i znanja. Ne bih puno o Messiju jer trebamo pripaziti na cijelu Argentinu i na cijelu skupinu. Pratimo suparnike, Nigerija je danas izgubila od Češke, no pripremne utakmice ne otkrivaju sve. Možda ukazuju da suparnici imaju problema, ali mi moramo ostati usredotočeni na sebe, imamo kvalitetu pobijediti bilo koga.

Izbornikova odluka o konačnom popisu?

- Već sam jednom ispao sa završnog popisa, znam kako se Mitrović osjeća i da je razočaran, ali želim mu sve najbolje, samo neka nastavi snažno. Nadam se da se vidimo na budućim reprezentativnim okupljanjima i idućim utakmicama.

Tin Jedvaj vratio se utakmicama nakon što je pretrio ozljedu.

- Uhvatio sam kontinuitet utakmica na kraju sezone, iako sam prošao teško razdoblje zbog ozljede, ali sada sam u sjajnom fizičkom stanju. Svi 'grizemo' na treningu, no s dozom opreza kako se nitko ne bi ozlijedio. Posrećilo nam se da smo svi zdravi od samog početka priprema. Imamo odličan stručni stožer, svi brinu o nama, kazao je Tin Jedvaj pa nastavio:

- Nadam se da mi u obrani nećemo imati puno posla, ali ne bojimo se nikoga. Vjerujući u svoju kvalitetu, idemo od utakmice do utakmice, a onda što bude. Izbornik će napraviti sve u svojoj moći, a mi ćemo dati sve od sebe. Atmosfera nam je dobra, međusobno si vjerujemo bez obzira tko igra. Čuvamo si leđa, a to je najvažnije. Važna je, naravno, i komunikacija s izbornikom, moramo znati tko što misli, a on to dobro radi, razgovara sa svima. Mi smo svi zadovoljni i nadamo se da će tako i nastaviti"

Linker
03. svibanj 2024 06:48