Tom Dubravec/ CROPIX
PRAVA HAJDUČKA NAJAVA

VIDEO: VULIĆ DINAMU SPREMA SCENARIJ IZ STARIH VREMENA 'Igramo na Poljudu i neću nikome dopustiti da ovdje bude gazda! Ako treba, i poginut ćemo!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 28. rujan 2018. 14:15

Dan uoči velikog derbija između Hajduka i Dinama na Poljudu (subota, 16.30), novinarima se obratio trener Bijelih Zoran Vulić.

- Nismo imali puno vremena, ali jednostavno derbi je i svi smo motivirani i tako ćemo izaći na teren. Dinamo ima 25 igrača, teško ih je pročitati do kraja, možda je protiv Fenera tih optimalnih njihovih 11. Pratili smo ih. Vidjet ćemo hoćemo li ih pročitat.

Samo je Dinamo važan kad dolazi, sve drue utakmice padaju u zaborav?

- Tri su nam boda neophodna, vrlo važna za sljedeće utakmice. Neću rećda je Dinamo favorit, jer to nitko u Splitu nije, ali imaju dobru formu i momčad i još nisu izgubili. Ako se ne varam ovo im je prva gostujuća utakmica!

Malo ironije, tramvaj liga, ali tako je...

Pardon, jesu gostovali kod Gorice, dodalo se malo "otrova".

O momčadi je Vulić govorio:

- Svi su na dispoziciji, čak i Tudor koji je dobio udarac u gležanj, a Said se vratio... Četiri utakmice nije Said igrao, to je ostavilo traga, ali brzo će se vratit i pomoći će nam.

- Volio bih da budemo hajdučki agresivni, ali treba ući i u nadigravanje. Dizat ćemo agresiju... Moram reći i to uz sve dobro o momčadi Dinama, da ne smijemo od njih praviti bauka.

Tko će odlučit?

- Momčad dobija utakmicu, moram bit blizu jedan drugoga, linija liniji, onda će biti dobro. Ako budemo široko, bit će nam teže - kaže Vulić.

Pričali smo o rezultatskom preporodu...Otkako ste došli dogodio se rezultatski preporad?

- Bit će pretočena i ta energija... Slažem se, učinit ćemo sve da nastavimo taj niz.

Vaše mišljenje o Bebeku, sudac koji je lak na kartonima, jedanaestercima?

- A šta da odgovorim na to pitanje? Samo ću se nasmijati.

Najavljen je VAR, ne za ovu utakmicu, nego općenito, naknadno?

- Mi ćemo VAR zavarit – smije se Vulić.

Ovo vam je slavljenička 200. utakmica u HNL-u?

- Nisam znao. Rijetki dožive 200 utamica.

Dvjesta na klupi Hajduka, Rijeke, Istre, Splita...

- Neću pričat o sebi, valjda nekakvi rezultati stoje, 200 utakmica... Nisam imao pojma, dobro sam radio vjerojatno ili sam bio protežiran, ali jedno je sigurno, uvlakač nikad nisam bio! Vjerojatno sam tih 200 nečim i zaslužio.

Što ćete poručiti igračima?

- I ja sam kao mlad izgorio protiv Dinama koji put... Upozorit ću ih... Ne smijemo dopustit da uđemo u konfliktne situacije, ali apsolutno agresivni moramo bit.

- Hoće li Dinamo napast?

- Imaju sjajne igrače, Gavranaović, Olmo, Gojak, a bokove neću ni govorit posebno, Oršić i Hajrović su klase klase za našu ligu. Olmo je pomeni među tri najveća talenta Hrvatske lige.

Vaše uspomene na derbije?

- Zabijao sam kao igrač i Stinčiću i Ladiću... Jedna utakmica 3:3 (1987. godine,op. a.) kad sam zabio gol u Maksimiru obilježila je moje derbije... Ako pitate za uspomene uhvati me tuga kad se sjetim ranijih derbija, zajedništvo navijača, Torcide i BBB, to je tuga kad se sjetim tog zajedništva, moram bit iskren i pošten, jer kad čujem danas što se sve događa onda sam tužan. Bili su to derbiji s paluazom, zajedništvom i s puno golova. Mnogo takvih...

Hajduk ide u Solin u karantenu, spreman da sutra pobijedi.

Veliki derbi Hajduka i Dinama gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite OVDJE

Linker
19. svibanj 2024 14:08