Goran Sebelic / CROPIX
FEŠTA U PULI

VIDEO/FOTO: KRAJ VELIKE BITKE ZA PRVU HNL Istra 1961 ostaje među elitom hrvatskog nogometa! Pogledajte golove koji su dotukli Šibenik na Aldo Drosini

Pobjedom od 2:0 Istra 1961 je ukupni pobjednik doigravanja sa Šibenikom i time će i u idućoj sezoni igrati prvu ligu. Sukladno ambijentu na Drosini valjda će vlasnici Baskonia – Alaves shvatiti da je Pula i njena publika zaslužila da gleda i bolji prvoligaški nogomet. Za tako nešto prije svega nužna je kvalitetna selekcija i više stabilnosti u stručnoj ideji i izborima….
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 03. lipanj 2019. 19:41

ISTRA 1961 - ŠIBENIK 2:0 (Fuentes 22', Ivančić 71')

ISTRA 1961 (3-5-1-1): Čondrić – Rufati, Rodriguez, Bosančić – Grujević (od 48.Franić), Lončar, Galilea, Ivančić, Pavić – Iglesias (od 81.Paez) – Fuentes (od 76.Perić-Komšić).

ŠIBENIK (4-3-3): Labrović – Pecolaj (od 75.Celić -), Vukorepa, Bilić, Blaić (od 61.Musa) – Roca, Barišić, Bulat – Kendeš (od 80.Maleš), Kukec, Ampem.

Treneri Cvitanović i Perković ušli su utakmicu sa očekivanim formacijama. Taktički je sve to bilo više-manje kao u Šibeniku. Domaći trener je umjesto kartoniranog Regana odabrao Lončara, a na desnom boku Grujević je zamijenio Franića. U posljednji trenutak u kadar je uvršten i Ramon Mierez, koji je ujutro prošao test provjere mišića. Ultrazvuk je pokazao da je manja ruptura zacijelila… Perković je umjesto Pandže uvrstio Pecolaja, na lijevi bok, dok je na stoperu premješten Bilić. U ofenzivnom dijelu Kendeš je zamijenio Maleša…

Nervoza se na početku utakmice osjećala napose kod domaće momčadi. Težina uloga, pritisak da kao prvoligaši imaju sve za izgubiti učinila je svoje. Na Drosini se okupilo preko 4 tisuće ljudi, najviše u ovoj kompliciranoj sezoni Zeleno Žutih. Oni su bili velika podrška domaćoj momčadi. Na južnoj tribini smjestilo se oko 60-tak Funcuta, koji su se trudili biti od pomoći svojim igračima…

Prvi su zaprijetili gosti. I to nakon što se vratar Čondrić nepotrebno poigravao sa ispucavanjem. Srećom blok šibenskog igrača nije uspio. No, Čondrić se ubrzo iskupio obranom šuta glavom iz blizine… Prvi je od Puljana zaprijetio dobri Iglesias, šut je fijuknuo iznad prečke. Gosti su pokušali visokim napadom otežati Istrin početak akcija. To je otvaralo malo više prostora u obrani gostiju, ali kratko je trajalo, jer bi se brzo zgusnuli. No, gostujući blok je, pomalo neočekivano, puknuo je u 22. minuti.

Rufati je izbio loptu iz obrane, a primio ju je Fuentes desetak metara u polju gostiju. Bio je okružen sa dva stopera, ali odlučio ići u prodor i na sreću Istre, uspio je. Pucao je sa ivice kaznenog prostora, nekog je u bloku lopta okrznula i završila u mreži! Velika radost domaćih, na terenu i na tribinama, kao da je barem malo Istra mogla igrati rasterećeno. Gosti nisu imali opasniju akciju do 45. minute, kada je Kukec dobio loptu na desetak metara ali je pucao ravno u Čondrića. Odmah je na drugoj strani zaprijetio Fuentes, glavom sa petnaestak metara, ali je Labrović izbacio loptu u korner.

U nastavku utakmice odnosi na terenu su i dalje bili prilično uravnoteženi. Gosti su pokušali napraviti pritisak, a imali su veliku šansu u 59.minuti. Franić je skliznuo i hitrom Ampemu se oslobodio prostor. Kad je stigao na 12-13 metara od gola snažno je opalio ali je stativa spasila domaćine. Nakon par kontri Puljana, u 72.minuti dogodio se drugi gol. Sa lijeve strane je centrirao Pavić, lopta se spustila do druge stative i tamo ju je primio Ivančić i plasirao u mrežu!

Nakon tog gola domaći su svakako bili puno bliži ostanku u prvoj ligi i u 3.doigravanju posljednjih 4 sezone. Do kraja je još junior Paez, koji je zamijenio izvrsnog Iglesiasa, pogodio stativu iz slobodnog udarca sa 18 metara. Utakmica je uz sučevih 3 minute nadoknade i napokon sretno skandiranje sa tribina Drosine iscurila u olakšavajući doživljaj prvoligaškog ostanka za Puljane. Dojam je da su Šibenčani svoju šansu propustili u još jednom nesretnom drugoligaškom proljeću…

--------------------------------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO

ISTRA 1961 - ŠIBENIK 2:0 (Fuentes 22', Ivančić 71')

ISTRA 1961: Čondrić - Bosančić, Rufati, Rodriguez - Rubić, Ivančić, Galilea, Lončar, Grujević - Fuentes, Iglesias

ŠIBENIK: Labrović - Blaić, Bilić, Vukorepa, Pecolaj - Maleš, Kukec, Roca, Barišić, Bulat - Prince

--------------------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE

85' - Velika prilika za Istru! Trese se vranica! Umalo su domaćini povećali prednost. Okvir gola zatresao je Octavio Paez koji je odlično pucao iz slobodnog udarca na 20-ak metara od gola.

71' - GOOOL! ISTRA VODI 2:0! Domaćini su jako blizu konačnog cilja - ostanka u Prvoj HNL! Strijelac je Ivančić koji se sjajno snašao nakon jednog ubačaja s lijeve strane te s nekoliko metara neometan zatresao mrežu Šibenika.

60' - Prva izmjena kod Šibenika. Izlazi Blaić, a na teren će Musa.

59' - Trese se vratnica! Najveća prilika Šibenika na utakmici! Sjajno su kombinirali gosti i izbacili Princea samog pred vrata Istre! Opalio je Ganac svom snagom i zatresao okvir gola!

49' - Mijenja Istra. Izlazi Grujević, a u igru će Franić.

KRAJ POLUVREMENA!

45' - Lukav pokušaj Fuentesa! Pucao je glavom s ruba šesnaesterca, ali Labrović je bio spreman i sjajnom reakcijom spašava gol.

43' - Prilika za Šibenik! Kukec nije iskoristio sjajnu povratnu loptu s desne strane. Pucao je s nekih 10-ak metara, no ravno u ruke Čondrića.

39' - Puca Lončar s nekih 25 metara, ali hvata to Labrović.

22' - GOOOL! ISTRA VODI 1:0! Bila je to akcija Istre u nekoliko poteza. Lopta je došla do Fuentesa koji se sjajno probio do šesnaesterca Šibenika, cimnuo dvojicu braniča, a potom i opalio. Lopta se na putu do mreže odbila od igrača Šibenika te promijenila smjer i prevarila vratara Labrovića.

16' - Ubačaj s lijeve strane stiže do Lončara koji puca glavom, ali ravno u golmana gostiju.

10' - Pokušaj Iglesiasa odlazi preko gola Šibenika.

5' - Umalo pogodak nakon velike pogreške! Čondrić je pri ispucavanju lopte pogodio Princea koji se nalazio na nekoliko metara od gola, no lopta se od njegovog tijela odbija pored gola.

3' - Žuti karton za Pavića zbog oštrog prekršaja.

1' - Utakmica je počela!

--------------------------------------------------------------------

Linker
11. travanj 2024 06:08