Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
ODLUKA JE PALA

VIJEST DANA STIŽE S POLJUDA - NIŠTA OD VELIKE SMJENE NA KORMILU MAJSTORA S MORA! Željko Kopić ostaje trener Hajduka!

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 04. rujan 2018. 19:36

Željko Kopić, trener Hajduka ostaje u sedlu, to jest na klupi splitskog kluba, što znači da će i dalje voditi Bijele, barem do zimske stanke.

Od subotnje utakmice u Koprivnici protiv Slaven Belupa (1:1) do sastanka Nadzornog odbora danas poslije podne bilo je mnogo nagađanja, neizvjesnosti, pregovaranja i pogađanja hoće li dosadašnji trener biti smijenjen, ali je na kraju pobijedila logika, zdrav razum, vjerojatno kod predsjednika Jasmina Huljaja.

Naime, mnogi su upirali da se Kopića smijeni, pa da se na taj način krivnja za loše rezultate u startu ovog prvenstva pokuša svaliti isključivo na trenera. Međutim, zna se da je rukovodstvo kluba uzrok očajnog starta, jer je prodavalo igrače i Kopića ostavilo nasukanoga, obzirom da nisu ispunili njegove zahtjeve, odnosno nisu se držali danih obećanja.

Kad su odlazili jedan po jedan Josip Radošević, Toma Bašić i na kraju Zoran Nižić bilo je objašnjenja da je uprava prisiljena na te izlazne transfere obzirom da nema „cash flow“, znač da je klub ostao bez priljeva novca, a za plaće je bilo sredstava samo za srpanj i kolovoz. Tako je inkasirano cca pet milijuna eura (od Bašića 3,5, te od Radoševič i Nižić po 800 tisuća eura), pa će Hajduk poslovati bez problema...

Zapresic, 260818.
SRC Zapresic
Utakmica 5. kola Hrvatski Telekom 1. HNL,
NK Inter - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Zeljko Kopic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
Željko Kopić

Inače, otkako je Kopić preuzeo Hajduka prodano je igrača za 11 milijuna eura, a da pritom nisu došle adekvatne zamjene, kako je dogovoreno.

Na Poljudu se satima diskutiralo, navodno su, prema portalu – prijatelji Hajduka, već obavljeni razgovori i ostvareni načelni kontakti s pojedinim kandidatima, u prvom redu s Igorom Tudorom. On je trenutno bez angažmana premda još uživa primanja iz Udinesea, gdje je bio angažiran za uspješni spas tog talijanskog kluba u borbi za opstanak u Serie A. Tudor je već vodio Hajduk i to prilično uspješno, pod njegovim vodstvom osvojen je kup 2013. uz napomenu da je do finalnih utakmica protiv Lokomotive „bijele“ trener bio Mišo Krstičević. Tudor je preuzeo Hajduka u finišu prvenstva 2013., odradio je cijelu sljedeću sezonu, a onda u sezoni 2014/15. tijekom zimske stanke napustio je klupu zbog neslaganja s ondašnjim predsjednikom Marinom Brbićem.

Bilo je i drugih kandidata, mnogi bi rado vidjeli na klupi Hajduka iskusnog Zorana Vulića, ima ih koji su zagovarali povratak Miše Krstičevića, ali je osobito bila jaka struja za tandem Krešimir Gojun (šef akademije) – Siniša Oreščanin (trener juniora). „Duboka grla“ informirala su da su za takvo rješenje bila dva člana Nadzornog odbora Slavko Marasović i Nikica Krnić, koji su prigodom glasovanja članova udruge Naš Hajduka dobili najveći broj glasova..

Bez obzira na pozitivan rasplet za Kopića nužno je konstatirati kako je Kopić po svojem dolasku briljantno odradio seriju utakmica, sve do trenutka kad su navijači simbolično postavili na transparent lik sada bivšeg predsjednika Ivana Kosa na raketu i zatražili njegovu ostavku. Tada je krenulo mrcvarenje, abdikacija Kosa je bila samo trenutno odgođena kada je Kopić najprije u gostima u utakmici za kup eliminirao Osijeka, pa u polufinalu i Lokomotivu. Čekala se utakmica finala protiv Dinama, koju je Hajduk izgubio s 0:1 uz niz teških pogrešaka suca Marija Zebeca i njegovih pomoćnika na račun splitskog kluba

Rezultati by SofaScore

Linker
27. travanj 2024 09:50