REUTERS/Fred Lancelot
PREDSTAVLJANJE U 12.30

VIŠE OD DVA MJESECA PREGOVORA ZA JOŠ JEDAN VELIKI POSAO HRVATSKOG PRVAKA Dinamo novo pojačanje privukao bogatim ugovorom

MOUBANDJE POTPISAO Švicarski reprezentativac rođen u kamerunskom gradu Douali kao slobodan igrač pristupio hrvatskom prvaku
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. srpanj 2019. 10:03

Francois Moubandje (29) jučer je prošao liječnički pregled nakon kojeg je potpisao trogodišnji ugovor s Dinamom, a danas u 12.30 bit će predstavljen u Maksimiru. O novom modrom pojačanju za poziciju lijevog beka već smo dosta pisali, jer su Modri s njim stupili u kontakt i pregovarali već više od dva mjeseca.

Imao je sad već bivši igrač francuskog prvoligaša Toulousea još nekih ponuda i opcija za nastavak profesionalne igračke karijere, ali na kraju se ipak zaustavio u plavom domu. Najbitnija za Dinamo je činjenica da je u plavu svlačionicu stigao kao slobodan igrač, dakle za njega nije plaćena niti lipa odštete s obzirom da s prethodnim klubom nije bio pod ugovorom. Modri očito znaju vrlo dobro raditi ulazne transfere, jer je i desni bek Ivo Pinto, svojedobno već član maksimirske svlačionice i negdašnji portugalski reprezentativac, stigao bez odštete. Dva pojačanja, na desnom i lijevom beku, kupljeni ovog ljeta za - nula kuna!

Soccer Football - Ligue 1 - Toulouse v Olympique Lyon - Stadium Municipal de Toulouse, Toulouse, France - January 16, 2019  Toulouse's Jimmy Durmaz celebrates scoring their first goal with Francois Moubandje   REUTERS/Regis Duvignau
REUTERS
Francois Moubandje (desno) u dresu Toulousea

Naravno, kad igrač dođe bez odštete, onda ima i dobru plaću. Kao što je to običaj na ovim prostorima, primanja igrača su tajna, naši izvori neslužbeno kazuju da će Moubandje imati godišnju plaću od 625 tisuća eura.

Novi Dinamov lijevi bek Moubandje ima 21 nastup za Švicarsku, bio je među 23 na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali je ostao bez nastupa, kao i na lipanjskom Final Fouru Lige nacija, a u skupini tog natjecanja igrao je s Gavranovićem u pobjedi 2:1 na Islandu.

Rođen je 21. lipnja 1990. godine u kamerunskom gradu Douali, gdje se bavi humanitarnim radom, financijski pomaže sirotišta, a kad je imao osam godina s roditeljima i braćom preselio je u Ženevu. U međuvremenu je dobio i švicarsko državljanstvo i odlučio se za mladu, kasnije i A reprezentaciju svoje nove domovine.

Prvi profesionalni ugovor potpisao je sa Servetteom, s kojim je prošao prvu i drugu švicarsku ligu, a posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka 2013. godine za milijun je eura prodan Toulouseu gdje je odradio dva ugovora. Kad su u njegovu bivšem klubu saznali da neće potpisati novi ugovor, odigrao je samo tri utakmice, dvije po 90, jednu 45 minuta, no švicarski izbornik Vladimir Petković svejedno ga je pozvao u nacionalnu vrstu što dodatno govori o njegovoj kvaliteti.

SN

Linker
27. travanj 2024 02:36