REUTERS
RAZMIŠLJANJE ŠPICE NAKON RUJEVICE

VJEČNO OSPORAVANI HRVATSKI NAPADAČ NIJE IMPRESIONIRAN RIJEKOM 'Riječ je o iznimno kvalitetnoj momčadi, ali nisu me ničim impresionirali'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 16. rujan 2017. 22:18

Iako njegov učinak u ogledu na Rujevici nije bio valoriziran kroz brojke, odnosno golove i asistencije, Marko Livaja bio je jedan od ključnih igrača u pobjedi AEK-a. Hrvatski napadač stvarao je puno problema obrani Rijeke, puno radio za svoju momčad, kretnjama otvarao prostor suigračima iz ofenzivnog dijela i u njegovoj igri leži velika zasluga grčkog trijumfa na Rujevici.

- Želio bih zahvaliti dečkima i treneru na odličnoj utakmici koju smo odigrali. Publika je mogla vidjeti dosta prilika i mislim da zasluženo nosimo tri boda kući - govorio je Marko Livaja u mix-zoni stadiona na Rujevici, pohvalivši Rijeku za nastup.

- Je li me Rijeka čime iznenadila? Nije ničim, riječ je o momčad koja ima puno igrača koji dosta vremena igraju zajedno. Sigurno da su kvalitetni, nisu slučajno nakon toliko godina osvojili naslov prvaka, zasluženo su u Europi.

Livaja je bio konstantna prijetnja u duelima s Elezom i Župarićem, protiv kojih je osvojio jako puno dugih lopti.

- Mislim da smo prvih 20 minuta dobro igrali, kasnije se uvuklo malo nervoze, nepotrebno smo nabijali duge lopte, što nije naš stil. Više gajimo igru kroz pas, ali u nekim se utakmicama moraš prilagoditi suparniku i iskoristiti svoje prilike. Tako je sada bilo.

Livaja je rijetko bio u šansi, pamtimo tek jedan udarac s distance, ali je zato odradio puno “prljavog” posla za svoju momčad.

- Nismo ekipa koja stvara puno prilika na utakmici, većinom je to iz kontranapada, dosta je udaraca izvana, nije bilo puno čistih situacija. Ali ja sam zadovoljan, bitno mi je da igram, svaku se utakmicu sve bolje osjećam, a kada je tako, onda će, siguran sam, stići i golovi.

Mnogi su u analizi skupine D istaknuli Milan kao neupitnog favorita za prvo mjesto, Rossoneri su to potvrdili uvjerljivom pobjedom u Beču, a AEK je zahvaljujući tri boda s Rujevice iskočio u prvi plan u lovu na tu drugu poziciju, koja nosi nastavak natjecanja u Europi.

- Milan je protiv Lazija pokazao da ima problema, da nije to momčad koja će, kako svi očekuju, proletjeti skupinom. Ima puno kvalitetnih igrača, ali u ovoj skupini svaka momčad ima svoje šanse, pa ne bih donosio preuranjene zaključke.

Ipak, i Livaja se slaže da domaća pobjeda protiv Austrije u idućem kolu može napraviti puno za AEK-ove europske ambicije.

- Ako pobijedimo Austriju, mislim da smo 60 posto u drugom krugu, ali to je isto ozbiljan suparnik, izbacili su Osijek i sigurno će biti još jedna teška utakmica - zaključio je Marko Livaja.

Linker
02. svibanj 2024 05:55