Getty Images
GERRARDOV LJUBIMAC

'VJERUJEM DA ĆE JEDNOGA DANA STIĆI I DALIĆEV POZIV Hrvatski 'braveheart i čovjek koji je oduševio nogometnu legendu i postao ljubimac navijača!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. listopad 2019. 15:48

Nikola Katić (23) potpisao je novi ugovor s Rangersom koji vrijedi do kraja svibnja 2023. godine. Dosadašnji mu je imao rok trajanja godinu dana manje, ali zahvaljujući odličnom predstavama, potpisao je novi pod mnogo boljim uvjetima.

- Oduševljen sam što je potpisao novi ugovor i Nikola ga zaslužuje. On se svakodnevno trudi i pokušava se poboljšati. Sve radi savršeno na treninzima i u pripremi i to se vidi u njegovim igrama. Definitivno je netko tko podmeće leđa za ovaj klub i zaslužio je produženje ugovora. To mu je poruka da je ovo novi početak, treba se resetirati i pokušati igrati stalno na toj razini jer je postao ljubimac navijača. Ima ogromno poštovanje i mene i mog stručnog stožera. On je igrač za kojeg smo učinili sve da se razvije, a to ćemo nastaviti i dalje.

Te rečenice kazao je njegov trener, proslavljeni Steven Gerrard, nema se tu što dodati, zar ne?

Jasno da sam prihvatio

Katić je u godinu i nešto, otkad je stigao iz Slavena Belupa, postao vrlo vrijedan i jedan od bitnih igrača slavnog škotskog kluba. Jučer nam se javio iz Glasgowa...

- Rangers mi je ponudio novi ugovor i naravno da sam prihvatio. Iz izjava Stevena Gerrada dobro se vidi kakvo mišljenje ima o meni. Da mi je netko prije nekoliko godina kazao da će s moja karijera odvijati ovakvim putem ne bih mu vjerovao. Dobro je da iza sebe imam takvog trenera i čovjeka kakav je Steven Gerrard. Maksimalno mu vjerujem i držim da je dolazak u Rangers i ovaj potpis novog ugovora prava stvar za moju karijeru - kazao nam je Katić.

GLASGOW, SCOTLAND - JULY 29: Nikola Katic of Rangers is congratulated after scoring his team's second goal during the Pre-Season Friendly match between Rangers and Wigan Athletic at Ibrox Stadium on July 29, 2018 in Glasgow, Scotland. (Photo by Ian MacNicol/Getty Images)
Getty Images

Nije Katić ljubimac samo Stevena Gerrarda. Nakon što je na službenoj stranici Rangersa objavljeno da je potpisao novi ugovor, u pola sata mu je u komentarima čestitalo 7200 navijača, a danas ta brojka dostiže nebeske visine penje se iz minute u minutu.

To je najbolji dokaz kako navijači Rangersa cijene hrvatskog stopera.

- Baš smo pričali o tome nakon što sam potpisao ugovor. Izgleda da sam najdraži navijačima Rangersa! Fantastično je to... Onako iskreno podrška koju imam od njih je na neki način nije realna. Jednostavno niti meni nije jasno kako me toliko vole navijači. Čudo jedno... Niti u najluđim snovima nisam očekivao takvu podršku. Vjerojatno me jako vole zbog mog stila igre. Uvijek idem glavom kroza zid, za mene nema izgubljene lopte, uvijek sam u duelu, dajem apsolutno sve od sebe. Vjerujem da im se to dopada kod mene, zato sam kod navijača toliko cijene. Prekrasno je kad u tako velikom klubu imate takvu podršku navijača.

Škoti su borben narod, a naš Katić im je oličenje borbenosti, pravi “braveheart”. Rangers je trenutačno prvi na ljestvici škotskog prvenstva, ambicije su velike.

- Idemo po trofej u svakom natjecanju u kojem sudjelujemo. Vodimo na ljestvici ispred našeg najvećeg suparnika Celtica, idemo utakmicu po utakmicu imamo kvalitetnu momčad koja može osvojiti naslov prvaka. No konkurencija je žestoka, borba će biti žestoka. U Europskoj ligi smo u dvije odigrane utakmice također ponudili vrhunsku razinu. Pobijedili smo Feyenoord, odigrali smo sjajnu utakmicu. Od Young Boysa smo nesretno izgubili. Ali do kraja natjecanja dosta će nas se morati pitati.

Kad ga pitamo o Stevenu Gerradu i njegovu trenerskom opusu, kaže:

- Najbolji opis bio bi ovakav... Gerrard je isti trener kao što je bio igrač. Bio je vođa, kapetan, temelj momčadi. Uvijek je u nogomet unosio mnogo strasti. Takav je i trener, ne prepušta ništa slučaju, uz strast posjeduje i maksimalnu profesionalnost, pazi na svaku sitnicu, idealno je igrati u momčadi koju on trenira. Napravio je veliku promjenu kad je došao u Rangers, klub je sad u vrhunskoj poziciji, jako je napredovao njegovim dolaskom.

Vjerujem u sebe

Katić je ove sezone odigrao 11 utakmica za Rangers, postigao je jedan pogodak.

- Logično, želio bih igrati više, ali Gerrad dosta rotira, u rosteru imamo skoro 30 igrača, svi su kvalitetni. Igramo u četiri natjecanja, bit će prostora za sve. Na meni je iskoristiti svaku priliku koju dobijem.

Katić je bio mladi reprezentativac Hrvatske, prije dvije i pol godine bivši izbornik Ante Čačić pozvao ga je u A vrstu, za utakmicu protiv Meksika. Dalić ga za sada ne zove. Svi znamo da za utakmicu protiv Slovačke nedostaju dva glavna stopera, Lovren i Vida.

Nada li se negdje da bi mogao osvanuti poziv? Iznenađuje li ga što ga se još izbornik nije sjetio?

- Iskreno, ne znam kako bi to prokomentirao. Izbornik Dalić i njegov stručni stožer najbolje znaju tko ima najbolju kvalitetu. Rezultati reprezentacije pokazuju da se donose prave odluke. Moje je da iskoristim svaku šansu koju dobijem kod Stevena Gerrarda, da treniram i igram što bolje. Vjerujem da će jednog dana stići poziv za Vatrene! Isto tako vjerujem u sebe i držim da imam kvalitetu da jednog dana nastupam za A selekciju Hrvatske - zaključio je Katić.

Barišić je ove sezone jako dobar

Priča nam Katić da njegov suigrač Borna Barišić, hrvatski reprezentativac, igra sjajno za Rangers.

- Ovu sezonu igra jako dobro. Lani je imao malo problema s ozljedama, ali sad kad je ušao u pravi ritam, nezaustavljiv je. Inače, stalno se družim s Jozom Šimunovićem, ali sad je otišao u Beograd na oporavak. Posjetio me i Filip Benković koji je u Leicesteru. Došao se pozdraviti sad prije ove stanke zbog reprezentativnih akcija. Drago mi je da smo ostali u sjajnim odnosima.

BiH? Nije vrijeme za tu priču

Katić je rođen u Ljubuškom, obitelj živi u Stolcu. Pojavila se priča da ga želi angažirati reprezentacija BiH.

- Da, pitali su me što bi se dogodilo da stigne poziv za BIH. O tome sad ne mogu pričati, nije vrijeme za tu priču. Bosna i Hercegovina je također moja zemlja, tamo živim cijeli život, roditelji su tamo, volim otići kući kad god imam slobodno. No, ponavljam, ne mogu odgovoriti na to pitanje, jednostavno nije vrijeme za to - zaključio je Katić.

Linker
21. travanj 2024 04:07