SLAVNI NIJEMAC PRIZNAJE

Vogts: Nisam znao da Dinamo može igrati toliko moćno i pametno. Razbili su Neftči...

Siguran sam kako će Neftči u uzvratu odigrati mnogo bolju utakmicu nego u Zagrebu, ali nisam siguran hoće li mu to biti dovoljno za plasman dalje, kaže njemački stručnjak
Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 15. srpanj 2011. 22:24

Maksimirskom dvoboju Dinama i Neftčija nazočila su mnoga poznata lica iz svijeta sporta. Među ostalima na tribinama se našao i njemački stručnjak Berti Vogts. Koji je danas, za one koji ne znaju, izbornik nogometne reprezentacije Azerbajdžana. U svojoj trenerskoj karijeri Vogts je vodio Bayer Leverkusen te reprezentacije Njemačke, Kuvajta, Škotske i Nigerije. A od travnja 2008. godine sjedi na klupi Azerbajdžana. Berti Vogts je u Zagreb stigao pogledati formu svojih reprezentativaca Raila Melikova, Ruslana Amirjanova, Ruslana Abiševa i Javida Husejnova.

- Vrlo dobra utakmica u kojoj je Dinamo u potpunosti nadigrao Neftči te zasluženo slavio. Iskreno, iznenadila me igra Dinama, nisam znao da prvaci Hrvatske mogu igrati toliko pametno i samouvjereno. Neftči je momčad koja voli igrati nogomet i kontrolirati igru, no u Zagrebu su u potpunosti bili podređeni razigranom Dinamu - kazao je 64-godišnji Berti Vogts.

Koliko po vama može Dinamo u ovom natjecanju? Može li do Lige prvaka?

- Teško je to pitanje. Nisam najbolje upućen u kvalitete te momčadi, no ovo što sam vidio u Zagrebu je bilo na zadovoljavajućoj razini. Može li Dinamo dohvatiti Ligu prvaka? Ne znam, na to će mi lakše biti odgovoriti nakon uzvratnog susreta u Bakuu.

Što očekujete od uzvrata?

- Hrabriji i opasniji Neftči. Ponavljam, dobro sam upoznat s kvalitetama tih igrača, a većina ih je u Zagrebu podbacila. Siguran sam kako će Neftči u uzvratu odigrati mnogo bolju utakmicu nego u Zagrebu, ali nisam siguran hoće li mu to biti dovoljno za plasman dalje.

Je li vam zapeo za oko koji igrač Dinama?

- Dinamo se predstavio kao sjajan kolektiv. Morate znati da sam ja u Maksimir stigao gledati igrače Neftčija, pa nisam toliko pažnju obraćao na igrače Dinama. No, ukoliko baš inzistirate, svidjeli su mi se igrači s brojem 16 (Milan Badelj) i 24 (Domagoj Vida).

Linker
24. rujan 2024 13:25