Mario Branco i Saša Bjelanović
 CROPIX
DVIJE GODINE SE IZGUBILO

VRAĆAJU SE 'NAŠA DICA'! NOVI SPORTSKI DIREKTOR RADI VELIKU ČISTKU U HAJDUKU Pogledajte koja bi sedmorica mladih trebala zamijeniti strance na Poljudu

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 02. lipanj 2018. 19:55

Ako bismo razmaknuli strance, doduše ne sve i nikako ne Adama Gayurcsa za kojega se izvadilo i platilo odštetu; ne ni Andrea Fomitschowa koji se pokazao više nego solidan lijevi bek kroz proljetni opus sezone, svejedno je potrebno u taj "brisani prostor" gurnuti domaće igrače. Našu dicu, piše Slobodna Dalmacija.

Odnosno posegnuti u vrlo solidan sastav Hajduka II kojega trener Siniša Oreščanin oslikava samo svijetlim tonovima. Tako bi od postojanja i djelovanja B momčadi bilo prave koristi. Osnovni i jedini zadatak jest: prema prvoj momčadi proslijediti materijal i kvalitet.

Trenutak je da se vratimo malo unatrag. Prošle su dvije godine kad je Hajduka preuzeo Marijan Pušnik i kad je rekao "u pogonu druge momčadi nemamo igrača koji bi nam poslužili, niti je stanje naročito vedro u mladim naraštajima". Bio je to čas kad se tek čekalo godište 1999., a naročito 2000., kroz perspektivu, da sazrije, požuri ka zrelosti.

Tada smo (sa)znali da Hajduka čekaju dvije godine "pod strancima", iz vrlo jasnog razloga: jer je proizvodnja domaćeg naraštaja zastala i nije se dovoljno reproduciralo. Prva momčad bila je potrebna popune sa strane.

Danas su nam stranci nekako – dosadili. Ili ih je naprosto previše. Pretjerano ih je naslagao bivši sportski direktor Mario Branco. A u međuvremenu su domaći momci stasali, ne još dovoljno, ali ipak. Još su većinom golobradi momci, ali kako bi se reklo - "kucaju na vrata prve momčadi"!

Neki su je već i okusili, sporadično, poput Teklića i Delića u pokušajima, bolje reći lutanjima ranijeg trenera prve momčadi Joana Carrilla koji – kad je počeo gubiti tlo pod nogama – ubacivao mlade tu i tamo nasumice, bez naročitog plana i smisla, što Toniju Tekliću i Ivanu Deliću baš i nije puno pomoglo, dapače. No, sad su i oni na novom početku s prvotimcima...

U ovu priču ne ulaze Michele Šego i Franko Kovačević koji su već standardni pri prvoj momčadi, a Šego je nositelj priče o talentima iz generacije 2000. Tim bolje. Za njim stižu nekolicina, mi smo ih probrali sedmoricu.

CIJELI ČLANAK MOŽETE PROČITATI OVDJE.

Hajdukovo blago

Domagoj Bradarić (18) - Talentirani lijevi bočni koji bi trebao biti lijek iz kućne radinosti za sezonama problematičnu poziciju lijevog beka. Zanimljivo, pokazao je da se jako dobro može snalaziti i na desnom beku.

Darko Nejašmić (19) - Defenzivni vezni čiju igru krasi energičnost, jednostavnost, pregled terena, snažan udarac. Već je debitirao za prvu momčad u ogledu šesnaestine finala kupa protiv Oriolika.

Luka Pasariček (20) - Bivšeg juniora Dinama voditelj Akademije Krešimir Gojun doveo je na Poljud. Jedan od ključnih igrača Hajduka II, kreator, centralni vezni. Neka vas visina ne zavara, pravi zagrebački hakler.

Tonio Teklić (18) - Ofenzivni veznjak, stigao 2015. iz Adriatica kao i Nejašmić. Upisao je već prve nastupe u prvoj momčadi, pod Carrillom u kupu protiv Oriolika, pa dva ligaška protiv Lokomotive i Rudeša.

Ante Palaversa (18) - Plavokosi veznjak koji je tek postao punoljetan. Igrač s idejom, nosom za asistenciju, prepoznavanjem situacije na terenu. Jako cijenjen na Poljudu, bitan član Hajduka II.

Leon Kreković (18) - Najmlađi u ovom društvu, no jako talentiran krilni napadač. U drugom dijelu sezone počeo je mladi Kninjanin dobijati prave prilike u Hajduku II. Za Palaversu i njega radi vrijeme.

Ivan Delić (19) - Napadač koji je prije mjesec i pol potpisao profesionalni ugovor s Hajdukom. Devet golova u drugoligaškoj konkurenciji (najbolji strijelac Hajduka II) te dva nastupa za prvu momčad "bijelih".

Linker
05. svibanj 2024 01:25