REUTERS
SVE SE POGODILO ISTOVREMENO

VRLO TEŽAK UDARAC ZA BARCELONU Svjetski prvak se teško ozlijedio, katalonski klub ekspresno kreće u potragu za zamjenom!?

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 30. rujan 2018. 15:52

Težak udarac primio je trener Barcelone Ernesto Valverde, čija će posljednja linija sljedećih mjeseci biti jako oslabljena. Samuel Umtiti, 24-godišnji stoper koji je u Kataloniju stigao 2016. godine iz Lyona, teže je ozlijedio ligamente koljena i čeka ga višemjesečno izbivanje s travnjaka. Umtiti, svjetski prvak s Francuskom u Rusiji, odigrao je 90 minuta u 1:2 porazu od Leganesa u prvenstvu, ali onda se nije pojavio na treningu u petak i nije ga bilo u konkurenciji za nastup s Athletic Bilbaom u subotu. Nije u konkurenciji ni za srijedu i dvoboj s Tottenhamom u Ligi prvaka, ali tada ionako ne bi igrao zbog kartona.

Situacija nije blistava

- On ionako ne bi bio u konkurenciji za Spurse zbog stanja s koljenom. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati, ali nadam se da neće proći puno vremena do njegovog povratka. U svakom slučaju, to je za nas veliki udarac - rekao je Valverde.

Alex Caparros/Getty Images)
Getty Images

Problem je za 54-godišnjeg trenera što mu situacija s centralnim braničima baš i nije blistava. Trenutačno su mu samo trojica zdrava. Gerard Pique, glavni čovjek obrane koji je s Umtitijem činio standardni stoperski tandem te Clement Lenglet i Thomas Vermaelen.

Lenglet je stigao ovog ljeta iz Seville i još se nije uspio nametnuti, Valverde ga je uglavnom koristio kao igrača za krpanje rupa, ali čim je došao bilo je jasno da će biti pričuvna opcija za Piquea i(li) Umtitija. Vermaelen, 32-godišnji Belgijac, igrač je od kojeg se očekivala puno veća karijera od one koju je ostvario.

Glavni njegov problem su ozljede, koje ga godinama jako muče i od 2014. godine kad je došao na Camp Nou, za Barcelonu je odradio samo 42 utakmice. Jednu sezonu igrao je na posudbi u Romi, ali ni tamo nije bilo ništa bolje, za Vučicu je upisao samo 12 nastupa, ukupno 609 minuta. Uskoro će se znati više o mogućem datumu Umtitijeva povratka na travnjak, ali vrlo moguće je da će Barcelona u zimskom prijelaznom roku krenuti u angažman novog stopera.

Linker
25. travanj 2024 09:20