AP Photo/Keystone/Ennio Leanza
BILIĆEV SKAUT

Vučević: Španjolci nas ne doživljavaju! Bave se najviše sobom, tek malo o Talijanima...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. lipanj 2012. 20:36

Imao je Slaven Bilić čovjeka u Sevilli, gdje su Španjolci jedva slomili otpor Kineza (1:0) u zadnjoj pripremnoj utakmici uoči Eura. Naše pitanje dočekao je sa smiješkom...

- Što mogu reći o Španjolcima? Ha, zaista ne znam što bih novoga rekao - započeo je Goran Vučević, koji je, priznaje, bio iznenađen sastavom u kojemu je Furija istrčala. Naime, Del Bosque nije niti minutu uigravao najbolji sastav.

- Da, igrao je u miješanom sastavu, to je samo dokaz da je najvažnije bilo da se nitko ne ozlijedi. Prvo poluvrijeme nisu Španjolci bili dobri, međutim, tu treba pohvaliti Kineze koji su bili iznenađujuće organizirani, nije lako probiti tu formaciju. Vjerojatno su i oni sami mislili da će biti lakše, da će bez previše napora pobijediti. Ipak, teško je to komentirati na način 'Kina je pokazala put’. Pa, svi igraju isto protiv Španjolaca, neki uspiju iznenaditi, neki ne, nema tu previše tajni. S druge strane, Furija je pokazala kako igra kad je ozbiljna. U drugom dijelu jednostavno su prebacili u višu brzinu i dvojbe više nije bilo. Tu smo vidjeli pravo lice, tu se pokazala ta poznata nadmoć.

Iskočili su na kraju Iniesta i Silva, međutim, mogao je i netko drugi.

- Izdvajati ijednog čovjeka iz te momčadi bilo bi pogrešno. Stvarno su to sve izuzetni igrači, čini se i da su dobroj formi. U drugom je dijelu ušao Jesus Navas, čak je i on bio jedan od najboljih. Što onda reći za Xavija, Iniestu, Silvu...

Ipak, nama, koji smo utakmicu gledali na televiziji, ukazao se tračak nade u španjolskoj obrani, koja nije djelovala baš presigurno. Pogotovo bekovi, zatim i Sergio Ramos.

- Istina, u prvom je poluvremenu curilo preko Arbeloe i Albe, to je zato što Španjolci stoje visoko, a onda ostane prostora iza. Vidjelo se malo nesigurnosti u zadnoj liniji, opet, teško je reći da je to šansa za suparnike, jer sve su to veliki igrači. Doduše, čini mi se da bi Puyol mogao nedostajati, takav iskusan igrač, tako kvalitetan igrač. Ramos i Pique, koji bi trebali biti prve opcije, nisu igrali zajedno, možda budu malo neuigrani.

U napadu će, izgleda, igrati Fernando Torres.

- Po svemu što sam vidio i čuo u Sevilli, on je prvi Del Bosqueov izbor.

Ono što je Vučević također primijetio jet da Španjolcima Hrvatska nije 'niti u peti’. Možda nam je šansa u tome da nas podcijene.

- Zamislite, u tri dana u Sevilli, čitajući novine i prateći medije, nisam niti jednom naišao na neku riječ o Hrvatskoj. Osim one Xavijeve izjave o Modriću i našim igračima - ništa. Čak nisu na televiziji pokazali niti golove s utakmice u Norveškoj. Bave se najviše sobom, malo Francuzima, Englezima, Nijemcima, Talijanima..., ali Hrvatska ih uopće ne zanima.

Linker
24. rujan 2024 00:29