AP
DINAMU SUPERKUP

Vukojević: Zasluženo smo osvojili naslov; Srna: Prilike za gol se nažalost ne broje

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 06. srpanj 2011. 12:56

Nogometaši kijevskog Dinama, čije boje brani i hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević, u ponedjeljak su u trofejne vitrine svog kluba pospremili peti nacionalni Superkup.

Iako je prošle sezone Šahtar osvojio dvostruku krunu (prvenstvo i Kup), Dinamo je u finalu Superkupa zaigrao kao viceprvak, a na kraju je uspio iznenaditi i golovima Guseva, Diakhatea i Milevskog doći do trijumfa.

- Mislim da se početak sezone može službeno smatrati uspješnim, osvojili smo prvi trofej. Svi smo jako sretni jer smo čekali na ovo dvije godine. Ova pobjeda je naš dar navijačima Kijeva. Igrali smo zaista dobro – izjavio je Vukojević.

- Rezultat 3-1 je savršen. Zabili smo tri prekrasna gola, pobijedili smo zasluženo i nosimo trofej u Kijev.

Na pitanje misli li da je njegova momčad u ovom susretu imala i malo sreće, s obzirom da je Šahtar propustio nekolicinu izglednih prilika, hrvatski defenzivni veznjak je rekao.

- Naravno, malo sreće je potrebno. Sjetite se samo finala Kupa (poraz od Šahtara 2-0, op.a.) kada nismo imali sreće, konkretnije, mislim na trenutak kad je Milevskij pogodio vratnicu. Jednom sreća mora biti i na našoj strani.

Razgovor s press-službom kluba Vukojević je završio odgovorom na pitanje da li su u klubu razgovarali s predsjednikom o eventualnim premijama?

- Ne. Najvažnija stvar je da donosimo trofej u Kijev.

- Želio bih čestitati Dinamu na pobjedi. Naši igrači ne bi smjeli biti kritizirani jer smo prošle sezone osvojili ukrajinsko prvenstvo, te nacionalni Kup i Superkup. Ali sva ta postignuća sada su prošlost i moramo gledati prema budućnosti. Moramo ponovo osvojiti domaće prvenstvo, a bit će vrlo teško. Dinamo je pokazao da je jači nego prije. Ipak, ja vjerujem u svoju momčad. Stvorili smo brojne prilike iako smo ih, nažalost, većinom promašivali. Ako želimo pobijediti Dinamo, moramo zabijati golove - rekao je Srna.

Uoči susreta Srna je izjavio da Superkup za Šahtar nije "vrlo važan", ali na kraju susreta svejedno je izgledao da mu nije svejedno zbog poraza.

- Ma, važan je, ali mislim da u utakmici Superkupa moraju igrati pobjednik ukrajinskog prvenstva i ukrajinskog Kupa. Ne vidim smisao ovakve utakmice u kojoj je samo jedna momčad bila pobjednik oba natjecanja. Ipak, probali smo. Vjerojatno smo bili malo presigurni nakon prošle sezone, a sada ćemo izvlačiti zaključke. Šteta je što brojni Šahtarovi navijači nisu vidjeli našu pobjedu. Ali, mislim da smo odigrali bolju utakmicu nego Dinamo, stvorili smo više prilika. Međutim, prilike se ne broje i golovi su najbitniji.

Linker
26. lipanj 2024 06:19