Split, 250910.Stadion Poljud.Nogometna utakmica 9. kola, 1. HNL izmedju NK Hajduk - NK Varazdin.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Joško Ponoš / CROPIX
ODGOĐENO U ZAGREBU

Vukušić i Čop kaznili sve promašaje Varaždinaca, Subašić junak pobjede

Prva HNL: Hajduk - Varaždin 3-0, Istra 1961 - Split 0-1, Osijek - Zadar 3-2, Šibenik - Inter 0-1, Cibalia - Karlovac 1-0, Slaven B. - Hrvatski dragovoljac 2-0
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. rujan 2010. 19:33

HAJDUK - VARAŽDIN 2-0 (Vukušić 44,Čop 87)

Zbog kiše koja je padala od početka susreta Hajduka i Varaždina, travnjak Poljuda nalikovao je klizalište, a kako je vrijeme prolazilo na blatište. Nisu nepogode ipak onemogućile igrače, bilo je prilika s obje strane, gosti su ih u prvom dijelu stvarali više i promašivali, domaći pogađali.

Mrtvu priliku imali su gosti u 18. minuti. Punčecovu dubinsku loptu prihvatio je Golubar, izašao sam pred Subašića, uspio prebaciti Hajdukova vratara, ali i gol. U 25. minuti opet je prijetio Punčec, prihvatio loptu u gužvi nakon kornera, ali prebacio gol. “Ovaj narod za Hrvatsku je krvarija, pobjedama se radova, uz poraze tugovao, ali krija se i prida nikad nije. Uzeli ste nam reprezentaciju, ponos ne možete. Markoviću, odlazi”, glasila je nova poruka koju je Torcida uputila HNS-u.

Novu veliku šansu imali su gosti u 38. minuti. Brlečić se nakon duplog pasa sa Šafarićem našao sam pred Subašićem, no ovaj mu je ušao u udarac.

A u 44. minuti opet se točnim pokazalo pravilo da onaj tko iz izrazitih prilika ne postigne, primi gol. Anas Sharbini primio je loptu na lijevoj strani, dijagonalom pronašao Tomasova koji nesebično poslužuje Vukušića za sedmi prvenstveni zgoditak mladog napadača. Već minutu kasnije Tomasov se ponovno našao u prilici, no snažno je pucao preko gola.

U 57. minuti na sceni je bio Anas Sharbini, no ovaj put zahvaljujući svom novom nesportskom potezu. Nakon što je u prošlom prvenstvenom kolu u Rijeci dobio crveni karton, jučer mu je sudac pokazao tek žuti jer je koljenom u glavu udario Sačera dok je ovaj ležao na travi. Skočila je klupa Varaždinaca, tražila crveni karton, a reagirala je i Hajdukova izvadivši Sharbinija iz igre, umjesto njega je ušao Duje Čop.

Utihnuli su na trenutak gledatelji u 64. minuti kada je novu veliku priliku imao Punčec. Imao je vremena, namjestio se, no njegov je udarac sjajno obranio Subašić. Mladi Zadranin jučer je u nekoliko navrata spasio svoju momčad, možda je njegova kriza konačno završila. I u 73. minuti bio je na mjestu, lako uhvatio snažan udarac Filipa Škovrca. Nemoćno je Toplak širio ruke, njegova je momčad stvarala i promašivala prilike, bjesnio je Subašić na svoju obranu koja je popuštala.

Promašene prigode opet su se osvetile Varaždincima. Vukušić je dodao Čopu, pogriješio je Conjar, a Hajdukov napadač lako je poentirao.

HAJDUK: Subašić - Maloča, Vejić, J. Buljat, Strinić - Bulku, M. Ljubičić - – Tomasov, Ibričić. An. Sharbini - Vukušić

VARAŽDIN: Krklec - Šimek, D. Škvorc, Sušac, Kvesić - Punčec, Šafarić - F. Škvorc, Golubar, A. Vuk - Vugrinec

SLAVEN - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 3-0 (Tepurić 50, Vojnović 72, Bagarić 90)

Utakmica je gotova.

90. minuta - Purić je ubacio s desne strane, a u kaznenom prostoru iz voleja pogodio je Davor Bagarić.

72. minuta - Bagarić je izborio jedanaesterac za domaće, a siguran izvođač bio je Vojnović.

50. minuta - Čović je loše reagirao na udarac Vojnović, 'odbijanac' je pokupio Teputić i lagano smjestio loptu u mrežu.

30. minuta - Mujanović je promašio gol s tri metra nakon asistencije Purića.

SLAVEN: Rodić - Purić, Poldrugač, Rogulj, Bagarić - Milardović, Gregurina, Vojnović, Delić - Mujanović, Tepurić

HD: Čović - Špehar, Leko, Kešinović, Grgić - Brozović, Begović, Čordaš, Jusufi - Zlatar, Međumurac

CIBALIA - KARLOVAC 1-0 (Kresinger 60)

60. minuta -Opalio je Lučić sa 25 metara, Sunara je jedva obranio, a odbijenu loptu pokupio je Dino Kresinger i praktički s gol-linije zakucao loptu u mrežu. Zasluženao vodstvo Vinkovčana koji su u prvih sat vremena bili puno bolji.

CIBALIA: Matković - Tomić, Lučić, Parmaković - Radotić, Grgić, Mazalović, Čuljak - – Bartolović - Baraban, Kresinger

KARLOVAC: Sunara - Kovačević, Karabatić, Čejvanović, Pilipović - Husić, Špišić - Batarelo, Tičinović, Jerneić - Novinić

Linker
04. svibanj 2024 05:42