Karlovac, 031010.1. liga NHL, Karlovac - Hajduk.Na slici: Ante Vukusic (13) za 0:1Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX
ŠPANJOLSKI MEDIJI

'Vukušić je dragulj! Pokretljiv i vrstan realizator, brzo će koštati 10 milijuna eura'

'Znam da me prate, u planu su bila i neka putovanja u Španjolsku, da odem na upoznavanje s određenim ljudima, ali sam ovog vikenda zalegao u krevet s temperaturom'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. prosinac 2010. 12:46

Ante Vukušić, sportsko ime Dalmacije i najbolji strijelac Hajduka visoko je plasiran u španjolskim medijima i nogometni tisak spekulira da bi se već ovog zimskog prijelaznog roka mogao dogoditi transfer mladog hajdukovca na Pirinejski poluotok.

Već smo s utakmice Hajduka u Šibeniku pisali kako se Sevilla i Deportivo zanimaju za usluge mladog hajdukovca i da ga prate sustavno još od nastupa mlade reprezentacije Hrvatske protiv Španjolske prošle jeseni. Naročito je Sevilla zagrizla, dočim izgleda da se Deportivo okrenuo više prema Anti Rukavini iz Dinama...

Portal “que bello es el futbol“ na svojim stranicama što su posvećene mladim nogometnim nadama Europe navodi sve Vukušićeve podatke, uz njegovu sliku i film s nekim europskim golovima.

Uspoređuju ga s Goranom Vlaovićem, a procjenjuju da bi u dogledno vrijeme njegova cijena mogla narasti i do deset milijuna eura!? Da je i polovica, Hajduku bi dobro došlo!

Na španjolskom portalu opisuju Vukušića:

- Sa samo 19 godina postao je novi hrvatski dragulj i zvijezda Hrvatske lige, jedan je od najvažnijih igrača Hajduka koji je ove jeseni nastupao u Europskoj ligi.

Postigao je 11 golova i vodeći je strijelac svoje lige. Ima fenomenalan učinak, golove je davao i na europskim utakmicama. Prvi gol je zabio Dinamu na svome debiju i otad počinje njegov stalan uzlet. Dio je mladog vala Hrvata... Lagan je, pokretljiv i dinamičan, nepredvidiv i vrstan realizator.

- Znam da me prate, u planu su bila i neka putovanja u Španjolsku, da odem na upoznavanje s određenim ljudima, ali sam ovog vikenda zalegao u krevet s visokom temperaturom, taman nakon proslave i svečanosti u klubu Hemingway kad sam dobio nagradu Slobodne Dalmacije – kaže nam Vukušić.

Put Vukušića u Španjolsku je odgođen, ali stoji saznanje da je Vukušić prepoznat po Europi, a Sevilla je otišla najdalje u svojim zapažanjima čim je njihov predstavnik došao u Šibenik da ga vidi.

Linker
27. travanj 2024 20:50