CROPIX
VRUĆA ROBA NA TRŽIŠTU

ZA NAJBOLJIM IGRAČEM HAJDUKA VLADA POMAMA Žele ga klubovi koji za njega mogu platiti bogatstvo, transfer drugog hajdukovca ovisi o igraču Rijeke?

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 02. siječanj 2018. 09:45

Ante Erceg, najbolji igrač i strijelac Hajduka koji je ove polusezone zabio 13 golova, osim Bröndbyju i Seattle Soundersu, zanimljiv je i dvama kineskim prvoligašima.

Zimski prijelazni rok u mnogim je zemljama počeo s prvim danom nove godine, no još nikakva službena ponuda za Ercega nije stigla, ali se oko Poljuda može čuti da je Hajdučko srce interesantno klubu Jiangsu Suningu, kojeg trenira ni manje ni više nego slavni Talijan Fabio Capello, a Hajdukov ljevokrilni napadač je na radaru i klubu imena Guizhou Hengfeng Zhicheng, za koji uspješno igra nekadašnji hrvatski reprezetativac i napadač Bijelih Nikica Jelavić.

Bröndby bi rado htio Ercega u svojim redovima, no činjenica da ne mogu ‘iskeširati’ više od milijun eura čini ih zadnjima u redu, dok bi Seattle mogao platiti dvostruko više. Isti je slučaj i s Kinezima, koji u posljednje vrijeme plaćaju nešto manje te su uveli promjene u broju stranaca, no oni za prave Europljane i Južnoamerikance mogu biti pravi Eldorado po pitanju financija.

Sve je za sada u fazi propitkivanja, no činjenica jest da bi u Kini Erceg mogao dobiti ponajbolji ugovor, bilo da postane suigrač Jelaviću ili da ga trenira Capello. No, za konkretne ponude će trebati pričekati nekoliko dana i vidjeti hoće li one uopće stići. Poznato je da je i Ercegu najljepše u Splitu, no ukoliko netko ‘baci’ veliku cifru kojom bi bili zadovoljni i klub i igrač, ništa nije nemoguće, a dio tog novca Hajduk bi mogao investirati u pojačanja.

Split, 0605417.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 32. kola MAXtv Prve lige, HNK Hajduk - NK Osijek. 
Na fotografiji: Zoran Nizic.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Već smo pisali da su Fran Tudor i Savvas Gentsoglou zanimljivi turskom tržištu, Basaksehiru, Bursasporu i Malatyasporu, no ponovno je oživio jedan stari interes. Naime, za Zorana Nižića zagrizao je opet Göztepe čiji je gazda Mehmet Sepil u jeku europskih kvalifikacija dolazio privatnim avionom u Split i htio ga za milijun eura odvesti u Tursku, no tada su u Poljudu izvjesili cijenu od dva milijuna.

Sada su Turci navodno spremni dati više, između 1,2 i 1,5 milijuna eura, a to nije jedina opcija koju ima kapetan Hajduka, koji bi uskoro trebao potpisati novi ugovor. Hannover želi dovesti Rijekina stopera Josipa Eleza, a ukoliko se taj transfer ne bi realizirao, Nijemci bi mogli angažirati upravo Nižića...

Linker
26. travanj 2024 14:57