Drago Sopta / CROPIX
VAHA 'NABIO' CIJENU

Za Sammira se čeka ponuda od 12 milijuna eura, Morales ostaje jer nema ponude

Isto tako nema ponude niti za Slepičku. Uostalom, tko bi ga uzeo s obzirom da ove polusezone nije niti igrao. Osim Vrsaljka, Kovačića i Sammira, jedinu ponudu ima Dodo
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. prosinac 2010. 10:15

Dinamo je, pisali smo, odbio četiri ponude za Sammira makar su se dvije vrtjele oko 10 milijuna eura. Međutim, zimski prijelazni rok, iako nije raskošan kao ljetni, traje dovoljno dugo. Ako se sjećate, prije nekoliko dana iscurila je izjava najboljeg Dinamovog igrača ove polusezone koji je kazao: 'Bilo bi lijepo igrati za PSG!’. Po nekim menadžerskim izvorima klub iz Pariza, koji je jedan od interesenata, želi podići cijenu, spominje se cifra od 12 do 13 milijuna eura. Nemojte se čuditi, Sammir ima dobru preporuku Vahida Halilhodžića, bivšeg trenera PSG-a. Kad bi takva ponuda sjela na maksimirsku adresu, a još nije, onda bi transfer Sammira bio vrlo izgledan.

Da se odmah razumijemo, u ovom trenutku radi se samo o špekulacijama. Kontakti postoje, razgovara se, ali ništa nije definirano, takvi poslovi se obično sklapaju u smiraj prijelaznog roka. Ali priča bi mogla imati sasvim logičnu pretpostavku Sammirove prodaje. Brazilac je iza sebe ostavio zaista sjajnu polusezonu, nesumnjivo si je podigao cijenu. Prošle sezone imao je dvije ponude, jednu od 5, a jednu od 6 milijuna eura. Kako vidimo, dobre igre i golovi su je duplirali. Zato je iz maksimirskog i Sammirovog kuta gledanja ovo idealno vrijeme za prodaju i hvatanje krasnog transfera. Pitanje je može li Brazilac tako odigrati i sljedeću sezonu. Kažemo sljedeću, jer u 12 utakmica Prve HNL na proljeće sigurno si ne može podići cijenu, nikoga previše ne zanima kako će igrati sa skromnim društvom koje trči hrvatskim travnjacima.

Ovaj zimski prijelazni rok je idealna prilika za Sammirov transfer i punjenje klupske blagajne. Uz tu priču ide i moguća kupovina Mehmeda Alispahića, 23-godišnjeg veznjaka Šibenika koji ima ubilježena dva nastupa za reprezentaciju BiH, i koji je već u nekoliko navrata bio stavljen u kontekst Dinama. Da opet ne bude nikakvog nesporazuma, nije još ništa dogovoreno.

- Nismo dogovorili transfer Alispahića, ali to ne znači da nećemo.

Ta je rečenica jučer izašla iz usta visoko rangiranog maksimirskog službenika koji je ipak želio ostati anoniman. Kad se kaže tako nešto, onda se može zaključiti da bi se posao mogao realizirati, odnosno da je blizu realizacije. Kupovina Alispahića značila bi zeleno svjetlo za prodaju Sammira, Dinamo bi u veznoj liniji dobio igrača koji ga može zamijeniti. Šibenski veznjak zaista je kvalitetan igrač, tu nema dvojbi. Uostalom, prošloga ljeta Modri su već iskazivali zainteresiranost za Alispahića.

Po onome što smo jučer čuli u 'predvorju’ maksimirskih dvora, igrač kojeg su mediji već prekrižili kad je u pitanju ostanak u Dinamu, po svemu sudeći ostaje. Radi se o Pedru Moralesu, Čileancu u kojeg se dosta uložilo, pa nema smisla da ga se pusti bez odgovarajuće cijene. A takve cijene - nema!

Bilo je kombinacija da Morales karijeru nastavi u Čileu, ali ta ponuda nimalo ne odgovara maksimirskim vlastodršcima. Konačno, nadaju se u plavom domu da bi Morales konačno mogao i proigrati. Isto tako nema ponude niti za Miroslava Slepičku, koji pak ima dobar ugovor i neda mu se otići prije nego što ga odradi do kraja. Uostalom, tko bi ga uzeo s obzirom da ove polusezone praktički nije niti igrao. Osim Vrsaljka, Kovačića i Sammira, zasad jedinu ponudu ima Brazilac Dodo. Ona nije izdašna, ali se borbenom dečku želi izaći ususret i omogućiti mu normalno igranje negdje drugdje. U njegovom slučaju moguća je i posudba.

Linker
09. svibanj 2024 17:07