REUTERS
BEZ KREDITA

ZA SVE POSTOJI PRVI PUT Tvorac najljepše bajke otkrio što i dan-danas ne može 'probaviti' kod šokantnog otkaza: 'Ja to u životu nisam vidio'

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 16. travanj 2017. 18:46

Talijanski stručnjak Claudio Ranieri otpušten je s kormila Leicester Citya u veljači, a u pitanju su bili slabi rezultati. No, čini se da mu okolnosti otkaza i dalje ne sjedaju najbolje.

Iako je već nekoliko puta - pa tako i ovaj put - istaknuo kako igrači nisu skovali urotu i uzrokovali otkaz, Ranieriju nisu jasne stvari koje su se događale na razini menadžmenta.

- Problema između nekih ljudi je bilo i prije mog dolaska. Uprava je ta koja određuje sudbinu kluba. Otkaz me šokirao, ali i moje suradnike. Vjerovao sam da ću, čak i ako rezultati ne budu dobri, dobiti kredit zbog senzacionalnog naslova prvaka. No, otpustili su me unatoč tome. Ja to u životu nisam vidio, nisu mi dali nikakav kredit - izjavio je Ranieri čija je momčad rezultatski ipak procvala baš nakon njegova odlaska.

Mnogi su govorili da urotu igrača predvode pojedinci poput Jamieja Vardya, a sve je kulminiralo nakon utakmice protiv Seville u osmini finala Lige prvaka - 'Lisice' su poražene u Španjolskoj, a sporna nekolicina je navodno inzistirala na otkazu upravo na sami dan te utakmice.

Britain Soccer Football - Leicester City v FC Copenhagen - UEFA Champions League Group Stage - Group G - King Power Stadium, Leicester, England - 18/10/16
Leicester City's Jamie Vardy is congratulated by manager Claudio Ranieri as he walks off to be substituted 
Action Images via Reuters / Andrew Boyers
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.
Reuters / Andrew Boyers / REUTERS

Međutim, 65-godišnjak se više ne želi zamarati pričama 'rekla-kazala'.

- Ponavljam da je problema bilo već prošle sezone, ali ne želim se uvaljivati u priče o ljubomori, zavisti i odnosima moći. Ne znam tko mi je okrenuo leđa, a nije mi niti briga. Kažem opet, stvarno ne vjerujem da su me igrači izdali - zaključio je Claudio Ranieri.

Podsjetimo, Leicesteru je lani bila prognozirana borba za ostanak, ali su se predstavili impresivnim igrama i oduševili englesku, ali i svjetsku javnost te se popeli na sami tron. Ranieri je trenutačno bez posla, a tijekom karijere je vodio brojne klubove poput Napolija, Fiorentine, Valencije, Atletica, Juventusa, Rome, Intera, Monaca i drugih. Kolekciju trofeja je upotpunio naslovima prvaka Italije, Španjolske i Engleske.

Britain Soccer Football - Leicester City v Everton - Barclays Premier League - King Power Stadium - 7/5/16 Leicester City manager Claudio Ranieri, Chairman Vichai Srivaddhanaprabha and players with the trophy as they celebrate winning the Barclays Premier League Action Images via Reuters / Andrew Boyers Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Reuters / Andrew Boyers / REUTERS

Linker
19. travanj 2024 09:53