Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
PRENOSE PORTUGALCI

ZA VATRENOG REPREZENTATIVCA SPREMNI SU IZDVOJITI MILIJUNE EURA Sjajni veznjak nakon Svjetskog prvenstva seli u jednu od najjačih liga svijeta?

RIJEKA Matjaž Kek do prvog dana priprema želi znati kadar na kojeg će računati za europske ispite, ali zasad su više u fokusu mogući odlasci
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 28. svibanj 2018. 10:23

Na Rujevici je počelo slaganje igračke križaljke za novu sezonu. U fokusu je dovođenje jednog veznjaka koji može unaprijediti igru Riječana, ali u riječkom prvoligašu prate i sve ostale pozicije kako bi bili spremni reagirati ako se za to ukaže prilika ili potreba. Posljednjih nekoliko sezona dolasci su praktički striktno vezani uz odlaske, pa se u ovom trenutku ipak puno više gleda prema tome tko bi mogao napustiti Rujevicu.

Simon Sluga bio je jedan od onih čije se ime dosta glasno spominjalo u kontekstu transfera, no pouzdani vratar potpisao je novi trogodišnji ugovor. Naravno, to ne isključuje mogućnost odlaska kada se otvore vrata mercata, ali bit će samo u slučaju da ponuda bude izvanredna i za njega i za klub. Navodno je jedan od Sluginih uvjeta bio da ga se ne prodaje pod svaku cijenu i na prvu ponudu, osjetio je već što znači inozemstvo i odlazak dolazi u obzir samo ako je riječ o klubu koji će mu omogućiti daljnji igrački napredak, a Rijeci dobru zaradu.

Bradarić
Marko Todorov / Hanza Media / Hanza Media

Službenih ponuda, kada je riječ o igračima iz aktualnog kadra Rijeke, još uvijek nema iako će na Rujevici reći da postoji podosta upita za igrače.

Mavrias slobodan

Najveći fokus je na Filipu Bradariću i Heberu, obojica iza sebe imaju sezonu u kojoj su pokazali da imaju kvalitetu i za neku jaču ligu od HNL-a no i njihov odlazak još uvijek je u domeni “kad i ako“.

Četvrtoplasirana momčad portugalskog prvenstva Braga zainteresirana je za Rijekinog veznog igrača Filipa Bradarića (26), pišu portugalske novine Jornal de Notícias. Braga traži zamjenu za mogući odlazak svojih veznjaka Danila i Nikole Vukčevića. Transfer Bradarića mogao bi iznositi oko 6 milijuna eura, navode ove novine.

Tvrde da je Bradarić prošle sezone bio na radaru trećeplasiranog Sportinga iz Lisabona. On s Rijekom ima ugovor do ljeta 2020. godine te se nalazi na popisu Hrvatske za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Iz Rijeke su u srpnju i rujnu u Sporting prešli Stefan Ristovski i Josip Mišić.

Joosep Martinson/Getty Images
Getty Images

Naravno, idealan bi bio scenarij prema kojem bi Matjaž Kek već prvog dana priprema (11. lipnja) imao kadar na kojeg će moći računati za europske ispite, ali, po svemu sudeći, pred Rijekom je još jedno dugo toplo ljeto. Nakon Pavelića i Velkovskog, koji su već dobili poseban program treninga kako bi došli spremni na prozivku, jer su igrali vrlo malo ili ništa u ovoj polusezoni, Rijeka je najbliža otkupu ugovora Darija Župarića i Marina Leovca.

Središnji branič je dokazana vrijednost, ali ga Pescara (produžili su s njim ugovor prije nego je došao na posudbu u Rijeku) nema namjeru pustiti ispod već unaprijed dogovorenog iznosa. Ipak, Rijeka do kraja svibnja ima priliku aktivirati opciju otkupa iz njegovog ugovora, baš kao što je to slučaj i s Marinom Leovcem čiji otkup košta 300-tinjak tisuća eura. Puno veći problem za Rijeku predstavlja njegov ugovor koji u PAOK-u premašuje taj iznos (odrekao se velikog dijela kako bi proljeće odradio u dresu Rijeke) i koji je, uz činjenicu da je upitno hoće li na Rujevici moći zaraditi od njegove daljnje prodaje, najveća prepreka realizaciji transfera.

Osim Leovca i Župarića, na Rujevici će do početka priprema rješavati status nekih igrača koji su već duže vrijeme pod ugovorom s Rijekom, ali su manje participirali poput Matica Črnica ili Filipa Dangubića, dok se Charalamposu Mavriasu, prema očekivanjima, neće produžiti ugovor.

Zanimljiva je priča i Valerij Božinov koji je ovog proljeća upisao samo dva nastupa za Rijeku, ali bi mogao produžiti ugovor.

Linker
04. svibanj 2024 10:52