Paun Paunovic / CROPIX / CROPIX
POVRATAK U SPLIT

ZABORAVLJENI HAJDUKOVAC SLIJEĆE U JATO GRADSKIH RIVALA? Igrao za Vatrene, pokrenuo megapopularni hrvatski kviz, ali karijera mu je na samom dnu...

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 17. studeni 2016. 22:18

U nastojanju da se osnaži u borbi za ostanak RNK Split mogao bi posegnuti za zaboravljenim prvotimcem Hajduka i bivšim reprezentativcem Hrvatske (u mandatu Slavena Bilića), danas 30-godišnjim Dragom Gabrićem.

Vijest je to koja ima uporište makar je sasvim sigurno da Gabrić u ovom trenutku nije spreman zaigrati jer nije nigdje igrao otkako se u siječnju razišao s Koprom, osim što je povremeno trenirao u dugoratskom Orkanu, odakle su Gabrići.

Njegov proslavljeni otac Tonči, junak Hajdukova pohoda u Ligi prvaka do četvrtfinala u sezoni 1994/95, svoju je vratarsku karijeru počeo u Parku mladeži pa je poslije preko Čelika, Rijeke, PAOK-a i Pazinke na velika vrata stigao među Bijele. To je svakako poveznica na koju treba računati u slučaju da dođe do Dragina angažmana.

U Splitu nisu nezainteresirani, o Gabriću se razmišljalo još ljetos, no problematično je to što nekada silno potentan ofenzivac posljednjih godina nigdje nije puno igrao. Kad se očekivalo da njegov talent procvjeta transferom u Trabzonspor (sezona 2009/10), uslijedila je silazna putanja. Posudba u Ankaragucu, povratak u Hajduk, odlazak u Rijeku, posudba u Domžale i Zadar sve do Kopra... Nigdje se Drago nije snašao.

Otegotna okolnost bila je teška prometna nesreća na autoputu blizu Splita, sva sreća da je izvukao živu glavu. Otkako se vratio iz Slovenije, mlađi je Gabrić u svom kafiću pokrenuo kviz “Nogometne ikone”, koji je stekao ogromnu popularnost. U večerima kada se održava u kafić ne može stati ni igla, natječe se 20 ekipa i to je definitivno postao jedan od zanimljivijih splitskih punktova za ljubitelje nogometa i kvizova

Linker
21. travanj 2024 16:12