Vladimir Dugandžić/CROPIX
POVRATAK FILIPA OZOBIĆA

Zaboravljeni Ozobić: 'Pokazat ću da mogu igrati u Hajduku, samo da se opet ne ozlijedim'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. siječanj 2013. 15:42

Filipa Ozobića dugo nema. Veznjak moskovskog Spartaka na posudbi u Hajduku na bolovanju je od sredine rujna.

- Moram reći da sam ovih blagdanskih dana više trenirao nego što sam se provodio. Činim sve ne bih li se vratio na što bolji način, samo da me ozljede zaobiđu - rekao nam je jučer.

U Zagrebu ima posebnog trenera...

- Radim s Igorom Blažinčićem na jačanju trbušnog zida.

To je Filipov problem koji se pojavio nakon što je kormilo Bijelih preuzeo Mišo Krstičević.

- Već poslije prva dva kola počelo me boljeti, smatrao sam da je to upala od vježbi. Na početku nije bilo tako strašno, ali što je duže trajalo problem je postajao sve veći. I to je variralo, od dana kad sam mogao normalno trčati i pucati, pa do situacija da nisam bio u stanju raditi baš ništa. Uzimao sam tablete protiv bolova, gurao dok je išlo. Posljednji nastup bio mi je protiv Intera u Zaprešiću, poslije toga više nisam mogao trpjeti. Prva ideja bila mi je da odem na operaciju u München, tamo gdje je bio Šime Vrsaljko i neki naši nogometaši prije njega, da bi me na kraju Hajdukov liječnik Čukelj poslao u Zabok, tamo je dr. Borić u Sv. Katarini na magnetskoj rezonanci ustanovio da postoji upala, ali da ne moram pod nož.

U ponedjeljak 7. siječnja javlja se ponovno kod – Krstičevića. Nakon gotovo četiri mjeseca izvan ekipe.

- Uh kako mi lopta nedostaje, i previše... Jedva čekam prozivku. Sada sve mogu normalno raditi, ništa me ne boli.

U Hajduk je stigao prije godinu dana. Zaključak?

- Nisam pružio niti približno onome koliko vrijedim. Najbitnije mi je sada da budem zdrav i doći ću na svoje. Pokazat ću da mogu igrati u Hajduku. Odmah od starta pokušat ću se nametnuti, iako treba imati u vidu da su dečki napravili vrhunski rezultat dok mene nije bilo. Stvarno su igrali dobro. Nadam se da će to biti moj veliki povratak, ali vidjet ćemo što trener kaže.

Kakva je razlika u odnosu na Spartak?

- Ovdje u Hrvatskoj preferira se drukčiji nogomet. Puno se više vuče lopta, u Rusiji sam navikao na brži igru, odgovarao mi je taj Spartakov stil.

Je li moguće da Krističević nameće žešće treninge no što su u Spartaku?

- Svaki trener forsira svoj sustav rada. Krstičević doista ima žestok ritam, ali to daje rezultate i sasvim je u redu.

Hoćete li moći izdržati njegove pripreme?

- Naravno. Samo da me ne pogodi kakav novi zdravstveni problem.

Konkurencija?

- Prošlog ljeta svi su nam predviđali sredinu tablice, a pokazalo se da možemo puno više. Jasno je da postoji konkurencija, koja je kvalitetna, to je dobro za ekipu, a ti ako igrač znaš da na svakom treningu moraš dati 100 posto. Jedino tako možeš očekivati da ćeš igrati. Vjerujem u sebe i da ću se izboriti za mjesto u sastavu, ali opet ponavljam, samo da budem zdrav. Kod Balakova to nije bilo ono što mogu, ali nisam igrao loše, jedino je nedostajao gol.

Linker
24. rujan 2024 01:17