Marko Miščević/CROPIX
POČINJE NOVA SEZONA

Zadar na noge novom prvoligašu Lučkom, M. Babić predvodi Osijek u srazu protiv Rijeke!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. srpanj 2011. 20:38

Cibalia - Split

Split igra u Europi, prvi put u povijesti kluba sudionici su međunarodnog natjecanja. Nakon uzvratne utakmice s Domžalama gostuju u Vinkovcima. Cibalia traži pobjedu, dok bi Splićane zadovoljio i bod. Zbog domaćeg terena lagana je prednost na strani Cibalije, bez obzira što se Split više pojačao od prošle sezone, a angažirao je i njihovog igrača Barabana.

Slaven Belupo - Zagreb

Koprivničani najavljuju kako će ove sezone vratiti mjesto u vrhu ljestvice koje vodi u Europu. Odmah na početku takve namjere nastojat će dokazati pobjedom nad Zagrebom. Sastav iz Kranjčevićeve oslabljen je odlaskom prvog strijelca minulog prvenstva Ivana Krstanovića. On je zabio 19 golova, što je bilo čak 59 posto svih pogodaka Pjesnika.

Karlovac - Istra 1961

Karlovčani nekako s najmanje raspoloženja dočekuju start prvenstva. Trener Srećko Lušić nije uspio niti kompletirati, a kamoli uigrati igrački kadar. Niti Puljani nisu do kraja posložili momčad, pogotovo što su dugo živjeli u neizvjesnosti, hoće li uopće dobiti priliku ostati u Prvoj ligi. Ipak, Igor Pamić, koji odlično poznaje Karlovčane, ima ekipu koja može odnijeti barem jedan bod sa stadiona pokraj Korane.

Osijek - Rijeka

Marko Babić razigrao se u pripremama, a posebno dojmljiv bio je u generalnoj provjeri sa Spartakom iz Subotice. Upravo će negdašnji reprezentativac povesti mladu momčad Osijeka u prvenstvo. S obzirom da Rijeka nije ni uvjerljiva, niti po imenima posebno jaka, Osječani su favoriti za osvajanje tri boda. Susret je na programu već u petak 22. srpnja. Publika u Gradskom vrtu zaželjela se dobrog nogometa, hoće li na taj način krenuti nova sezona?

Lučko - Zadar

Drugim mjestom u Drugoj HNL Lučko je izborilo šansu natjecati se u elitnom rangu. Prvi protivnik im je Zadar, klub koji je poznat po boljim igrama na domaćem nego na gostujućem terenu. Mjesto zbivanja bit će stadion u Kranjčevićevoj ulici, budući da Lučko nema licencu za nastup na svom igralištu. Neodlučen rezultat najrealniji je ishod, domaćin bi uzeo prvi prvoligaški bod u povijesti, a Zadrane bi remi zadovoljio.

Varaždin - Lokomotiva

Varaždinci igraju u Europi, Lokomotiva im dolazi nakon utakmice s moldavskom Iskrom-Stal. Kako trener Samir Toplak ima uzak kadar igrača, mogli bi osjećati umor, što je šansa gostima da osvoje bod.

Linker
24. rujan 2024 09:25