Zagreb, 151210.Stadion Maksimir. Euroliga, nogometna utakmica 6. kola skupine D, susret izmedju NK Dinama i grckog PAOK-a F. C.Na slici: navijaci na istocnoj tribini u pozadini crveni dim od baklje.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
GRAĐANSKA INICIJATIVA

Zajedno za Dinamo: Markirajte školu, posao, Šeherezadu... Samo dođite na stadion!

Dolazak u srijedu pod Zapadnu tribinu najavljuje od pet pa sve do deset tisuća navijača željnih ustroja kluba po uzoru na Barcu ili Real. Treba li Mamić biti zabrinut?
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. prosinac 2010. 14:05

Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo ne staje. Nakon bojkota utakmica, posjeta treningu, pa traženja poštivanja Statuta te financijske inspekcije kluba, dakle, stalnih akcija kojima podsjećaju javnost na svoje postojanje, najnovije priopćenje glasi:

”Dragi prijatelji, u srijedu 22. 12. u 18.00 sati održava se godišnja skupština NK Dinamo na stadionu u Maksimiru. Ako želimo da se nešto pokrene s mrtve točke, i da klub konačno počne poštivati zakone i svoj vlastiti statut, moramo otići tamo u što većem broju i reći im naše mišljenje. Ovoga puta nema isprike zašto se netko neće pojaviti pod Zapadom. Ako je važnija Šeherezada, nema problema, ali onda više ništa nećemo moći tražiti od kluba, jer nam nije stalo! Markirajte školu, posao, punicu, birtiju, makar na tih sat vremena. Ako vam treba ispričnica, mi ćemo vam je napisati!”

Nije tajna, inicijativa će iskoristiti građansko pravo i na Skupštini će sudjelovati u statusu promatrača. Glasnog promatrača. Prema trenutačnim informacijama, prostor ispod zapadne tribine trebao bi gorjeti poput Hitrec-Kaciana na treningu uoči utakmice s Bruggeom . Dolazak, naime, najavljuje od pet pa sve do deset tisuća navijača željnih ustroja kluba po uzoru na Barcu ili Real, “jedan član, jedan glas”.

- Što mi to tražimo? Poštivanje zakona RH i vlastitog Statuta! - govore u Inicijativi.

Za razliku od negdašnjih principa, današnji lideri odlučili su se na civiliziranost. Što je napredak. No, Skupštinu Dinama teško će probiti, to je teritorij Zdravka Mamića, a nije tajna da gazda kluba i nema baš neko mišljenje o Građanskoj inicijativi Zajedno za Dinamo.

Mamiću neće biti svejedno

- Ne očekujemo revoluciju, vrlo se lako mogu oglušiti na naš glas, ali neće mu biti svejedno vidjeti pet tisuća ljudi - govore nam jučer iz Inicijative. - Mi samo želimo da se poštuju zakoni. Znamo, međutim, kako će se politika htjeti umiješati i uzeti koji poen za sebe, no, to nikako ne želimo. U ovoj smo borbi za poštivanje zakona sami, svjesni smo da je sljedeća godina izborna i da bi mnogi pokrenuli određene stvari samo da se oslade kojim glasom.

Što ako se Skupština odgodi, što je lako moguće?

- Ništa, mi ćemo doći s jasnom namjerom - pokazati koliko nam je stalo. Ekscesi su zabranjeni!

Linker
09. svibanj 2024 11:33