CROPIX
OSJEČKI TRANSFERI

ZANIMLJIVA SITUACIJA NAKON POVIJESNOG TRANSFERA Treneru Osijeka otišao jedan od najboljih igrača, on blista: 'Otišao nam je Haris, baš se radujem!'

OSIJEK Trener Zoran Zekić svjestan da iz sezone u sezonu mora od početka stvarati momčad u Gradskom vrtu, ali to ga, čini se, uopće ne obeshrabruje
Piše: Darko RužićObjavljeno: 17. siječanj 2019. 09:15

Trener Osijeka Zoran Zekić za predstavnike medija silno je zanimljiv sugovornik, uvijek rječit, uvijek domišljat i otvoren do bola. Ali zna iznenaditi i one koji ga dobro poznaju, koji s njim razgovaraju nadugačko i naširoko. Na rastanku s Malim Lošinjem u kojem je svoje učenike spremao tjedan dana, servirao nam je, za naše nogometne prigode i ponašanja naših trenera, vrlo neobičnu izjavu. Dakle...

- Otišao nam je Haris Hajradinović, baš se radujem - kazao je Zekić.

Dogovorno i planski

Nije ga trebalo poticati na dodatno objašnjenje, brzo je udahnuo i bez potpitanja nastavio:

- Ostvario je veliki transfer i za klub i za sebe. Znao sam da će do toga doći, pa je rasplet njegova slučaja za mene bio sasvim očekivan. Neka je završilo tako kako je završilo, zaslužio je to svojim učinkom, zbog svega što je u ovih godinu i pol dana dao klubu, nama svima na igračkom planu, ali zbog dojma koji je na nas ostavio. Želim mu sve najbolje, a znam da će njegova karijera imati uzlaznu putanju, pravi je profesionalac.

Vlado Kos / CROPIX
CROPIX

Drugi vam je strijelac jesenske polusezone otišao, a vi ne kukate kao što bi to činili mnogi, čak i tvrdite da vam je drago?

- Ništa se nije dogodilo na što nisam bio spreman. U našem se klubu sve radi dogovorno i planski. A transfer je dio zajedničkog posla, pa kada se on uspješno obavi, normalno je da svi dijelimo radost. Možda još netko ode - znakovito je završio misao trener Zekić.

A ta posljednja izgovorena rečenica nas je iznenadila. Je li moguće da se u Osijeku sprema još neki izlazni transfer?

- Rekao sam ‘možda’. Zašto bi nas iznenadilo ako na klupsku adresu stigne još neka ponuda koju se iz pristojnosti ne smije odbiti. Mi smo druga momčad na kraju jesenskog dijela prvenstva, polufinalisti smo Kupa, najefikasnija momčad Prve HNL, naši igrači su na visokoj cijeni, i ako za nekog stigne ponuda koju je nemoguće odbiti, nakon što se razmotri, ne kažem izričito da će nas još netko napustiti, ali je moguće - rekao je Zekić.

Napredak i zarada

Da, to je to. Kako ljudi znaju u šali reći, tko razumije shvatit će. Ipak, treneru kojeg u proljeće čekaju visoko zacrtani ciljevi ne bi trebalo biti drago da mu ode ili odlaze igrači, poglavito oni stožerni iz njegove udarne postave.

- Uvijek razumijem igrače i na neki način im držim stranu. Eto, reći ću, volio bih da su kod nas sada Borna Barišić i Eros Grezda, pa da igraju za milijun eura po sezoni, ali daleko smo u Hrvatskoj od toga. Igrači širom svijeta kolaju, dolaze i odlaze uvijek u potrazi za napretkom i zaradom, normalno je to. Treba se na tu okolnost naviknuti, a mi u Osijeku jesmo, ja jesam. Iz sezone u sezonu dio je našeg i mog posla iznova stvarati i momčad i poboljšavati igru. Ali, uspijevamo zar ne? - rekao je Zekić.

U zaključku je i poentirao, samouvjereno i efektno.

- Bili smo dobri, a bit ćemo i u proljeće. Sigurno - najavio je Zekić.

Linker
08. svibanj 2024 00:51