Tonio Teklić
 CROPIX
ZBOG OPERACIJE PROPUŠTA PRIPREME

ZANIMLJIVA ŽIVOTNA PRIČA TALENTA I ČOVJEKA U KOJEG HAJDUK POLAŽE NADU Dinamo ga je svim silama želio dovesti, ali obitelj nikada nije htjela u Zagreb!

HAJDUK Zanimljiva životna priča Tonija Teklića, talentiranog veznjaka koji zbog operacije slijepog crijeva propušta pripreme
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 30. lipanj 2019. 22:50

Tonio Teklić (19) imao je peh neki dan na putu za pripreme, zaboljelo ga je u trbuhu te je morao hitno na operaciju slijepoga crijeva. Prava pegula, reklo bi se u Dalmaciji, jer je samo nekoliko dana ranije u svom Solinu, na fešti stogodišnjaku s Jadra zabio dva pogotka u prvoj pripremnoj utakmici te najavio dobru formu prije odlaska u Sloveniju, ali nije mu bilo suđeno.

9.9.’99.

Zanimljiva je inače priča tog mladića iz Solina koji ima finu lijevu nogu, a može igrati na poziciji iza napadača, pa “lažnu devetku” (rođen je 9. 9. ‘99., nap. a.), snalazi se i na krilima te u veznom redu, pogotovo na desnoj strani. Prošle godine je Hajduk s njim i još s Bradarićem, Palaversom, Nejašmićem i Krekovićem potpisao profesionalne ugovore označivši ih važnim projektima s kojima se u budućnosti itekako računa.

Zagreb, 250519.
Stadion Lucko.
Utakmica 26. kola 2. HNL izmedju NK Lucko i HNK Hajduk ll.
Na fotografiji: Tonino Teklic 10.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
CROPIX
Tonio Teklić

- Teško je opisati što ovo znači za nas, potpisali smo ugovore za klub koji je najveći u našim životima i nadamo se svi skupa da ćemo mu to vratiti na najbolji mogući način. Svi ovi momci žive za Hajduk, ovo je ono za što smo se radili i borili te se nadam kako ćemo na pripremama pokazati da tu i pripadamo - govorio je tada Teklić.

A možda je moglo biti skroz drugačije, dok je bio sasvim mali, ima tome i deset godina. Izdanak je Adriatica s kojim je Hajduk donedavno imao suradnju, a svojevremeno je odigrao dva turnira za Dinamo. Prijatelj je s još jednim Solinjaninom, Nikolom Morom, koji je prvotimac Dinama. Nudili su Tekliću iz Maksimira bolje uvjete nego Mori, no njegova obitelj nikada se nije htjela preseliti u Zagreb. Vabio ga je kasnije opet Dinamo dok je bio u Adriaticu, no ništa se nije dogodilo. No, Adriatic je ozbiljno računao s njim budući da je imao suradnju s Hajdukom u kojemu je Teklić na kraju završio.

Split, 050519.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 23. kola Druge HNL, Hajduk ll -Sibenik.
Na fotografiji: Tonio Teklic i Boris Pandza.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX
Tonio Teklić

Briljirao je u juniorima, zabio strašan gol Dinamu na turniru u Istri koji se vrtio po internetu i koji ga je lansirao te malo-pomalo stigao i drugu momčad Hajduka za koju je odigrao 43 utakmice te zabio šest pogodaka. Oni koji su ga pratili tamo, znaju da se radi o igraču koji ima potez, odlična dodavanja i šut ljevicom, jedino što tu i tamo naivno zaradi karton kada ga ne ide, no sve to spada u razvoj od juniora do seniora. Isto tako i neke ozljede koje ga zaustave kada se taman čini da mu je krenulo i da je sad stigao trenutak za njegov još veći napredak i promociju. I nedavno je na utakmici druge momčadi protiv BSK-a briljirao pogotkom s gotovo 50 metara.

Nekako se sada činilo da bi ga trener Siniša Oreščanin mogao gurnuti više u vatru, no operacija ga privremeno zakočila. Prvi ga je na pripreme poveo Joan Carrillo prije dvije i pol godine, a prvi nastup za prvu momčad ubilježio je 20. rujna 2017. baš kod Carrilla u kup-utakmici kod Oriolika, a sveukupno ima osam nastupa za prvu momčad uz jednu asistenciju. Nakon početka prošle sezone kada je otišao Željko Kopić, trenirao ga je i Zoran Vulić koji o ljevonogom mladiću ima samo riječi hvale, a inače je poznat po tome da je mlade domaće igrače gurao rano u vatru…

Split, 050519.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 23. kola Druge HNL, Hajduk ll -Sibenik.
Na fotografiji: Tonio Teklic i Martin Vukorepa.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX
Tonio Teklić

- Istina je, forsirao sam ga. Da sam ostao, on bi sigurno stalno bio među 16 igrača, možda čak i standardan prvotimac. Dečko ima nogometni vic, čega je danas sve manje. Ima dobru tehniku, igru “jedan na jedan”. Za mene je on jako dobar igrač - kaže nam Vulić koji je u svom kratkom prošlosezonskom mandatu tražio igrača tipa Dejana Računice.

- Teklić je taj, zbilja, igrač poteza. Zna igrati nogomet, ima dobar pregled igre, udarac. Fali mu malo iskustva, ali to dolazi s utakmicama. On je jako dobra budućnost Hajduka.

Prijelaz je težak

Šteta što ga je sada operacija malo zaustavila, veli Vulić…

- I kada se kod mene trebao standardizirati, bio mu je otišao zglob. To je taj prijelaz iz juniorskoga u seniorski nogomet gdje dolaziš na veću razinu te se neke stvari ne poklope. Međutim, ispred sebe ima odličnu budućnost, taj problem sa slijepim crijevom će proći. Mislim da ćemo gledati pravu “desetku” nakon dugo vremena - zaključio je Vulić.

Tonio Teklić još je u zadarskoj bolnici nakon operacije slijepoga crijeva, trebao bi ostati još par dana, a onda će na kućnu njegu. Sve je ispalo dobro nakon prekjučerašnje drame na putu za Pohorje, a to što će propustiti pripreme najmanji je problem, glavno da je sve ispalo u redu. Povratak u takvim slučajevima predviđa se za otprilike tri tjedna kada bi Teklić mogao opet na teren, te pomalo uhvatiti ostatak kolega kako bi opet bio u krugu prvotimaca.

Linker
02. svibanj 2024 07:25