Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
KOLUMNA 'MOJ BAYERN'

'ŽAO MI TE NIKO, TO ŠTO TI NEMILOSRDNO RADIŠ NITKO U BAYERNU NIJE RADIO VEĆ 17 GODINA' Nijemci dali vrlo zanimljiv komentar na poteze Nike Kovača

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. listopad 2018. 13:50

U svojoj kolumni pod nazivom 'Moj Bayern' kolumnist Sport Bilda Raimund Hinko analizirao je situaciju u redovima bavarskog velikana pod vodstvom Nike Kovača koji je u posljednje dvije bundesligaške utakmice upisao tek jedan bod. Nakon remija protiv Augsburga (1:1) uslijedio je poraz od Herthe (2:0).

"Siguran sam da će trener na prvi poraz reagirati samopouzdano', tim riječima završio sam svoju kolumnu prije tjedan dana. A taj poraz došao je brže nego li sam očekivao", piše Hinko.

Bildov kolumnist se dotaknuo Bayernovog stopera Jeromea Boatenga zbog pogreške u utakmici protiv Herthe. A upravo Kovač zalagao se za Boatengov ostanak ovog ljeta kada se najglasnije medijski nagađalo oko njegovog odlaska u PSG.

"Žao mi te je Niko. Borio si se za Jeromea, a sada gledaš kako se nespretno popikava", piše Hinko i dodaje: 'Mislim da je Boatengova duga lopta čak i lošija od njegovog branjenja suparnika. Imalo bi smisla u igru staviti pouzdanog Niklasa Sülea uz samopouzdanog Matsa Hummelsa. Nema potrebe za rotacijom stopera koji su pod manjim opeterećenjem od bekova, veznjaka ili napadača".

Uslijedila je kritika na račun Francka Riberyja.

"On ima previše kontakta s loptom. Francuzovi trkovi obično završe izgubljenim loptama i kontranapadima suparnika. Drugi starosjedioc na desnoj strani Arjen Robben djeluje mi brže i opasnije. Ne bi bila pogreška na lijevu stranu staviti Sergea Gnabryja. Kao što mi je jedan navijač Matthias Guenes napisao: 'Volim Riberyja, ali...Goretzka, Gnabry, Coman, Kimmich i Sanchez, mora se okrenuti budućnosti'.

Na kraju je Bildov kolumnist zaključio.

"Lucien Favre je u Borussiji izbacio Marija Götzea, što je lakše napraviti u Dortmundu, nego tebi Niko, u Bayernu odbaciti zaslužne igrače i miljenike publike. To je činjenica i taj zadatak će ti biti izuzetno težak. Taj zadatak će ti biti izuzetno težak nakon fenomenalnih godina Loisa van Gaala, Pepa Guardiole i Juppa Heynckesa i ti si toga svjestan dragi Niko. Još od doba velikog Ottmara Hitzfelda nitko nije rotirao momčad tako nemilosrdno kao ti protiv Augsburga (1:1). Otada je smanjio rotaciju igrača. Hitzfeld je u veljači 2001. godine izgubio od Unterhachinga 0:1 u minhenskom predgrađu i na kraju je osvojio naslov prvaka sa svega bodom prednosti ispred Schalkea, ali je osvojio Ligu prvaka. Niko, to bi mogao odmah potpisati. Tada bi bio jedan od najvećih Bayernovih trenera već u prvoj godini na klupi", zaključuje se u tekstu.

Rezultati by SofaScore

Linker
10. svibanj 2024 22:22