REUTERS/Satish Kumar
GLASNO ODJEKNULO

'ZAŠTO BI NAS PORAZILO NEKOLIKO IDIOTA?' Zvonimir Boban poslao oštru poruku govoreći o jednom od najvećih problema današnjeg sporta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. lipanj 2019. 17:29

Zvonimir Boban protivi se prekidanju utakmica zbog rasističkih vrijeđanja koja uzrokuju manje skupine navijača.

Otkrio je to legendarni hrvatski nogometaš, a danas desna ruka Giannija Infantina i glavni čovjek FIFA-e za nogometna pitanja, u razgovoru za AFP.

"Da se 25 posto gledatelja na stadionu ponaša diskriminirajuće, onda da. Ali nisam za to da se prazni stadion i prekida utakmica zbog trojice ili petorice ljudi. Takve treba strpati u zatvor. Zašto bi nas porazilo nekoliko idiota? Da zbog trojice pijanih fašista prekidamo utakmice? Njih treba izvesti sa stadiona i odmah procesuirati. No, za to nam treba pomoć vlasti, Fifa ne kontrolira policiju", poručio je Boban.

Izjava bivšeg Vatrenog posebno je glasno odjeknula jer stiže svega dva dana uoči polufinala Lige nacija između Engleske i Nizozemske, odnosno prvog nastupa 'Otočana' nakon gostovanja kod Crne Gore.



Podsjetimo, Engleska je u Podgorici pobijedila Crnu Goru s 5-1, no utakmicu su obilježili rasistički povici s tribina upućeni tamnoputim engleskim nogometašima Dannyju Roseu, Callumu Hudsonu-Odoiju, te Raheemu Sterlingu.

"Par idiota je uništilo jednu sjajnu večer, tužno je da smo to morali slušati. Mislim da nisu samo pojedinci ovo čuli, čula je to cijela klupa. Kazna za rasističke povike bi trebala biti prazan stadion. Jednom kada se to dogodi, navijači će dobro razmisliti prije nego što ponove takvu glupost", kazao je Sterling nakon te utakmice.

Linker
02. svibanj 2024 00:14