OPTIMIST UOČI PAOK-A

Zdravko Mamić: I u Hajduku nisu za Štimca, samo što oni ne vole Dinamo...

Zdravko Mamić uživa ovih dana. Pred njim je utakmica godine, a iza njega dobro odrađena kampanja za Vlatka Markovića. Ne sumnja u njegov uspjeh, a Dinamu daje veće šanse od PAOK-a u srijedu
Piše: ArhivaObjavljeno: 11. prosinac 2010. 15:09

ZAGREB - Iako je utakmice sezone tek pred njim, Dinamo je počeo lagano spuštati zastore nad 2010. godinom. Današnja romocija kalendara bila je idealna prilika da se na jednom mjestu okupi Uprava kluba, bivše legende, prvotimci i novinari.

- Stalno pišete da vas ne volimo, a nigdje nemate bolji status nego u Maksimiru - dočekao nas je Zdravko Mamić. O toj bi se tvrdnji dalo diskutirati, ali nismo htjeli kvariti sveprisutno dobro raspoloženje u Maksimirskoj 128. Razloga je puno. Prvi su na ljestvici, otišli su u polufinale Kupa, a i debelo su u igri za europsko proljeće

- Umjereni sam optimist glede utakmice s PAOK-om. U postocima? Pa recimo... 60 - 40 za nas - otkrio je Mamić koji je najavio pun stadion u srijedu.

- Bit će 36 tisuća navijača. S njima idemo po pobjedu.

Na pobjedu računa i dva dana kasnije na izborima za predsjednika HNS-a.

- Da je Štimac vidio prezentaciju Vlatka Markovića sam bi odustao i bilo bi 49-0. Ovako će biti 36-13 u glasovima. Siguran sam kako ćete mi poslije stisnuti ruku i reći kako sam bio u pravu - bacio je rukavicu izazova izvršni dopredsjednik. Nismo prihvatili.

- I u Hajduku ga ne vole. Ali, ne vole niti Dinamo pa su mu dali podršku - otkrio je Mamić koji se potom vratio na svoju prvu ljubav. Dinamo.

- Sad nam slijedi sedam debelih godina. Neću reći da su ove bile mršave, ali tek sada ćemo ubirati plodove dobre politike kluba - tvrdi Mamić koji je, barem u mislima, već arhivirao prvenstvo.

- Možda će se trener ljutiti, ali nemoguće je da Dinamo u trenutku kada navršava 100 godina izgubi prvenstvo. Ovo će biti najuspješnija godina u povijesti Dinama - iznenadio nas je Mamić. Živi bili pa vidjeli, rekli bi neki.

S trenerom je, tvrdi, prezadovoljan. Nedavno mu je ponudio i 5-godišnji ugovor.

- Donio je disciplinu i organizaciju igre. Inzistira na grupi i to je ostvario. Oni su grupa u svakom smislu.

Pa i onom da se zarundaju u klubu “Gallery” ne gledajući na sat, ali to je bila tek iznimka koja potvrđuje pravilo. Hoće li se ići u zimski šoping, zanimalo nas je.

- Pratimo i gledamo. Na ljeto ćemo biti jači, to je sigurno.

Beqiraj je bio pun pogodak.

- Ja sam ga gledao prvi, potom Zoki i Jozak. Međutim, kad je trener vidio dvd rekao nam je da ga moramo dovesti u Maksimir.

Vaha je amenovao i dolazak Brezovca.

- Mladić nije došao zbog predsjedničkih izbora. Učinili ste mu veliku nepravdu.

Potom je pohvalio direktora Sakomana čije stadionske brigade obavljaju lavovski dio posla kako bi sačuvali travnjak. U Rovinj Mamić neće ići. Momčad će čekati u Zagrebu. Na utakmicu navodno stiže i vojska europskih skauta. Spominje se i Manchester United koji navodno dolazi gledati Vrsaljka, ako doktori daju “zeleno svijetlo”.

- Nećemo o tome - završio je Mamić.

Linker
07. svibanj 2024 16:08