Drago Sopta / Cropix
IVAN RAKITIĆ

'Želim igrati zadnjeg veznog, ali ako me izbornik stavi na beka, i to ću igrati'

'Ne osjećamo pritisak zato što nas nije bilo na SP-u. U kvalifikacije ćemo ući puni želje, jedva čekamo utakmice. Igrat ćemo punom snagom da ispunimo očekivanja'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. rujan 2010. 14:44

U Schalkeu se svašta događa. Dva poraza na startu prvenstva nipošto nisu dobro legla. Felix Magath je reagirao, doveo je Klaasa-Jana Huntelaara iz Milana.

- Ne samo njega, nego i Jurada iz Atletico Madrida. To je ofenzivni veznjak koji je još u ponedjeljak navečer zabio za svoj dosadašnji klub Sporting Gijon. Dobro je to, radi se o odličnim igračima, međutim, važno bi bilo da smo kupili i nekoga za obranu - kazao nam je Ivan Rakitić, što je ponukalo Vedrana Runju na sarkastičnu reakciju.

- Kako biti veliki trener? Izgubiš dvije utakmice i onda kupiš Huntelaara i Raula. I još imaš Rakitića. I sad si ti veliki trener!

Rakitić nerado razglaba o sporu kluba i fanova, koji je donekle izgleđen. Međutim pojasnio je situaciju s majicom s natpisom “Kleine Gruppe”, koju je odjenuo.

- O tim relacijama trenera i navijača nemam pojma. To nije moja stvar. Što se dogodilo? Nakon utakmice bacio sam dres navijačima. Njih je bilo 3.500 do 4.000. Svi su nosili te majice. Jedan mi ju je dao, a kako je večer bila hladna odjenuo sam je. Razgovarao sam s Magathom, nije nam ništa zamjerio, ni meni ni suigračima koji su učinili isto. Samo se nasmijao.

Za one koji ne znaju, Magaht je ušao u sukob s najvatrenijim fanovima Schalkea, a kad su ga pitali za njih kazao je da se radi o maloj skupini. Jasno su mu odgovorili kako ih nema baš tako malo.

U reprezentaciji je dakako tema Latvija.

- Ne osjećamo dodatan pritisak zato što nas nije bilo na SP-u. U kvalifikacije ćemo ući puni želje, jedva čekamo utakmice. Igrat ćemo punom snagom da ispunimo očekivanja.

On će ponovo vrlo vjerojatno dobiti mjesto u sredini terena.

- Zadnji vezni je moja uloga u klubu, to mi najviše odgovara. Želim istu poziciju i u reprezentaciji, ako se izborim. No, ukoliko me izbornik stavi na lijevog ili desnog braniča, i to ću igrati.

U dijelu ciklusa pomogao je mladoj reprezentaciji. Kako će oni bez njega u Kragujevcu?

- Hvala Bogu, imaju kvalitetu za pobjedu, a kamoli bod. Dokazali su to s Norvežanima kojima su zabili četiri komada. Svaki dan sam u kontaktu s njima, uvjeren sam da će izvući pozitivan rezultat.

Linker
28. rujan 2024 23:46