Tonci Plazibat / CROPIX
GUARDIOLA

'Želim trenirati u Premierligi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. siječanj 2013. 12:08

Bivši trener Barcelone Pep Guardiola prvi je put javno progovorio o svojoj želji da preuzme klupu nekog engleskog nogometnog kluba u budućnosti. Učinio je to u video-poruci snimljenoj povodom 150. obljetnice Engleskog nogometnog saveza (FA), kojem je uputio prigodne čestitke.

- Kao igrač nisam mogao ostvariti svoj san igranja u Engleskoj. Ali nadam se u budućnosti da ću imati izazov treniranja ondje. To je jedinstvena liga. Želim osjetiti navijače, okruženje, medije i stil igrača – rekao je Guardiola, trener koji je Barcelonu odveo do 14 trofeja u četiri sezone provedene na klupi.

Guardioline izjave zacijelo će uzbuniti klubove poput Manchester Cityja, Chelseaja, pa i Manchester Uniteda, koji su svi medijski dovedeni vezu sa španjolskim trenerom.

- U Engleskoj sam uvijek iznenađen podrškom s tribina. To je jako lijepo i nadam se, budući sam još mlad, imam 41 godinu, da ću dobiti priliku okušati se u treniranju ondje.

Guardiola trenutno živi s obitelji u New Yorku, nakon odluke o jednogodišnjem odmoru od nogometa. Međutim, govoreći ranije na svečanosti dodjele FIFA-ine Zlatne lopte dao je do znanja kako bi se volio vratiti trenerskom poslu u sezoni 2013/14.

Interes za dovođenjem Guardiole na klupu pokazali su, podsjećamo, i nogometni velikani izvan Engleske poput Bayerna i Milana, pa trofejnom treneru ponuda neće manjkati kad se odluči vratiti.

Linker
24. rujan 2024 03:25