Foto: Duje Klaric / CROPIX
SEDAM IGRAČA U PROBLEMIMA

ŽELJKO KOPIĆ UOČI DERBIJA SEZONE PROGOVORIO O TEŠKOM STANJU SVLAČIONICI HAJDUKA, ALI I O STRANCIMA, ERCEGU, BJELICI... 'Potući ćemo se, ali sportski!'

Piše: Frane VulasObjavljeno: 18. svibanj 2018. 12:20

Hajduk u zadnjem, 36. kolu Prve HNL gostuje u Rijeci (17.00). Trener Bijelih Željko Kopić zbog žutih kartona ne može računati na Tomu Bašića i Andre Fomitschowa te zbog ozljede na vratara Karla Leticu, a u najavi derbija sezone koji će odlučiti o drugom mjestu otkrio je i na koje još igrače ne može računati.

- Ulazimo u finiš sezone, ostali smo živi u natjecateljskom smislu u oba natjecanja. Fokusirani smo samo na Hajduk. Bilo kakav oblik kalkulacija protiv Rijeke ne dolazi u obzir. To nije Hajduk. Sutrašnja utakmica nam je prioritet. Svjesni smo važnosti obje utakmice s naglaskom na prvu. Moramo biti odgovorno i prema navijačima, piše Slobodna Dalmacija.

- Svi znamo da su navijači čekali cijelu noć da kupe kartu za kup i želim da momčad u oba susreta bude na maksimalnom nivou – kazao je trener Hajduka Željko Kopić na presici na Poljudu dan prije susreta.

Kakvo je stanje Letice?

- Ne ide na put, ima problema s ozljedom još od utakmice s Osijekom. Radi po posebnom programu, vidjet ćemo u kojem to smjeru ide što se tiče finala kupa. Grbić također ima određenih problema s ozljedom. Na golu će biti Stipica. Vjerujem da imamo dovoljno snage, mudrosti i kvalitete da odigramo dvije prave utakmice.

Zagreb, 060518.
Igraliste u Kranjcevicevoj.
Utakmica 33. kola Hrvatski Telekom 1. HNL,
NK Rudes - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Karlo Letica, Castelo Branco de Cruz Anderson Emanuel.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Kakvo je stanje kapetana Nižića? Hoćete li s njim i nekim igračima malo i kalkulirati s obzirom da je pred vratima finale kupa?

- Nijedan od igrača koji ne ide s nama na put nije u situaciji da se s njima može kalkulirati. Nižić još nije spreman, Fomitshow i Toma Bašić imaju kartone. Letica i Grbić su također ozlijeđeni , probleme imaju i Almeida i Carbonieri... Na svim segmentima je potpuni naglasak isključivo prema Rijeci.

Tko će biti rezervni vratar?

- Matijaš.

Kakvo je stanje Caktaša i Savvasa?

- Oni su probleme s ozljedama riješili. Vraćaju se u konkurenciju za sastav.

Je li dodatni motiv i to što finale kupa ili drugo mjesto osiguravaju plasman u treće pretkolo Europske lige?

- I taj podatak, ali apsolutno i borba za trofej, za drugo mjesto. Sve su to dodatni motivi. To je sigurno još jedan od razloga zašto će svaki pojedinac koji istrči u ove dvije utakmice biti na najvišoj mogućoj razini.

Rijeka?

- Imaju stabilnost vođenja momčadi, kvalitetnog trenera, bez obzira na odlaske i dolaske. Naravno, treba određeno vrijeme da se dođe do određenih mehanizama u igri.

Tko će biti na lijevom boku, Steliano, Memolla ili Lopez?

- Nisam ni prije otkrivao sastav, a neću ni sada. Ali svi putuju.

Atmosfera?

- Moramo ove dvije utakmice odraditi na pravi način. U ovih tjedan dana svatko iz odgovornosti prema klubu i sebi mora dati sve.

Koliko je Saida pogodilo sve što se događalo?

- U sportu, nogometu uvijek imate stvari koje vas drže u stabilnoj situaciji i one koje vas destabiliziraju. Za Saida je sigurno bilo situacija koje ga uznemire ili odvedu fokus drugdje. Razgovaramo, za ove dvije utakmice da se izvuče maksimum, da fokus bude na utakmicama. Dobro je trenirao, vjerujem i da će za utakmice biti ok.

Koliko će borba na sredini terena biti ključna za odluku o pobjedniku?

- To je sigurno Rijekina snaga, u tom dijelu izgledaju dobro, ali sigurno je da ćemo se postaviti na pravi način. Vjerujem da ćemo se nametnuti u elementima u kojima želimo.

Koliko Bjelica može dignuti Dinamo?

- Bjelica je profesionalac, radnik, ima i određeno europsko iskustvo. Napravit će sve da u ovom kratkom vremenu svoje ideje prenese na momčad.

Split, 310318.
Nogometna utakmica 27. kola HT Prve HNL izmedju Hajduka i Rijeke odigrana je na stadionu Poljud.
Na fotografiji: Marko Futacs
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Futacs, Almeida? Želja je bila da ih se vrati što više do finala kupa, ali…?

- Što se tiče Marka bio je plan da dobijemo igrača koji nam može osigurati potrebni napadački potencijal. Almeida opet ima određenih problema, za ovu utakmicu neće konkurirati, za finale kupa ćemo vidjeti.

- Razumijem da igraču treba određeno vrijeme da dođe u pravo stanje. Sve smo podredili ovoj završnici sezone, pa ćemo i analizu napraviti kada završi finale kupa.

Rijeka?

- Rijeka će se sigurno postaviti na način na koji inače igraju, napadački, agresivno, s visokom energija. Mi ulazimo u utakmicu bez ikakvih kalkulacija, da se potučemo na sportski način. Napravit ćemo sve da dobijemo utakmicu.

Erceg se spominje u kontekstu povratka u Hajduk?

- U ovom trenutku ne bih išao u kontekst prijelaznog roka, sada nam je najbitnije završiti sezonu na pravi način, a onda će biti dovoljno vremena za razgovore o prijelaznom roku i svemu ostalom.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
04. svibanj 2024 09:09