REUTERS
ZA BEOGRAD

ŽENA MU ODREDILA KLUB, A TRANSFER JE PRAVA BOMBA Nogometna legenda svjetskog glasa na kraju sezone dolazi igrati u Srbiju!?

TRANSFER-BOMBA Legendarni njemački nogometni reprezentativac ovu je sezonu proveo u SAD-u, u Chicago Fireu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. prosinac 2017. 09:22

Bastian Schweinsteiger s Bayernom je osvojio Ligu prvaka, osam naslova prvaka Njemačke i sedam kupova te naslov svjetskog klupskog prvaka, a s reprezentacijom Njemačke postao je svjetski prvak u Brazilu 2014. godine.

Sjajan vezni igrač bio je neizostavni član prve postave Bavarca i Elfa, no kroz karijeru je imao i dosta problema s ozljedama, što je posebno došlo do izražaja kad je zagazio u tridesete godine.

U kolovozu je navršio 33 godine, a ovu sezonu proveo je u Chicago Fireu, članu američke profesionalne nogometne lige MLS. Ugovor mu istječe s posljednjim danom prosinca, a u Chicagu ga nemaju namjeru produljivati. Odigrao je Schweini 24 utakmice, postigao tri pogotka i još dva namjestio, te pomogao Chicagu u plasmanu na treće mjesto na ljestvici, a sad kao slobodan igrač može bez odštete prijeći u drugu sredinu.

Nedavno su se u njemačkim medijima pojavile informacije da bi se bivši reprezentativac mogao vratiti u Bundesligu, gdje za njega postoji konkretan interes iz nekoliko klubova.

- Potpisao sam ugovor na godinu dana jer sam želio vidjeti kako je u Americi. Još uvijek nisam dogovorio novi angažman, otvoren sam za sve opcije - kazao je Schweinsteiger.

U Njemačkoj još uvijek ima ime i ugled, više od 400 puta nastupio je za Bayern u kojem je proveo čak 17 godina, dok je za reprezentaciju odigrao 121 utakmicu. Bio je prvi Nijemac koji je zaigrao za prvu momčad Manchester Uniteda, kamo je stigao 2015. godine dok je menadžer još bio Louis van Gaal, ali ga zdravlje nije poslužilo. U Chicago je stigao u ožujku iz Uniteda, gdje ga je Jose Mourinho potpuno marginalizirao.

Vjenčanje u Veneciji

Schweini je poznat i po svojoj romansi s bivšom srpskom tenisačicom Anom Ivanović, nekad svjetskim brojem jedan. S njom se nalazio još dok je bio u dugogodišnjoj vezi s Njemicom Sarah Brandner. Njihovi su prijatelji očekivali brak, no Bastian je odabrao Anu te je nakon vjenčanja u Veneciji postao srpski zet. Kako je Ivanovićeva poznata i kao vatrena navijačica Partizana, kao i cijela njena obitelj, u srpskim medijima pojavile su se špekulacije o mogućem dolasku njemačkog veznjaka u redove srpskog prvaka.

Ana će roditi u Beogradu

Naime, Ana je u studenome objavila da sretni par čeka dijete, a ona želi roditi u Beogradu. Partizan je navodno iskazao interes za dovođenjem Schweinsteigera u svoje redove, nema dvojbe da bi to bila prava transfer-bomba, kako ističu portali naših istočnih susjeda. On je već nekoliko puta bio gost košarkaša Partizana na utakmici s Crvenom zvezdom, a dobio je od kluba i dres sa svojim prezimenom. Možda se njegovo ime nađe i na dresu nogometnoga kluba, koji se plasirao u šesnaestinu finala Europske lige.

Naravno, problem bi mogle predstavljati financije, jer igrač Schweinsteigerova kalibra ne potpisuje ugovore za ‘kikiriki’. Doduše, nije da čovjek u dosadašnjoj karijeri nije dovoljno zaradio, možda ga supruga uspije nagovoriti da zaigra u Srbiji i za manji ugovor nego što bi ga mogao dobiti, primjerice, u Njemačkoj.

Među navijačima su mišljenja podijeljena. Jedni su oduševljeni mogućnošću dolaska tako velikog igrača u redove Partizana, dok drugi smatraju da je bolje novac uložiti u mlađe igrače.

Linker
19. svibanj 2024 09:55