Marco Luzzani / Getty Images
POTVRĐENO

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ OPET TRENIRA, ALI NE S MILANOM Legendarni Šveđanin jednostavno nije mogao izdržati, previše se zaželio lopte

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. travanj 2020. 17:10

Dok traje potpuna karantena u Italiji zbog pandemije koronavirusa, dakako, na snazi je i zabrana zajedničkih treninga.

Zlatan Ibrahimović, napadač AC Milana, tako je 'skoknuo' do svoje Švedske i odradio trening u klubu u kojem ima 25-postotni vlasnički udio. Riječ je bila o manjem momčadskom treningu u Hammarbyju.

Ovakvu je vijest potvrdio sportski direktor kluba Jesper Jansson.

"Zlatan je bio kod kuće u Stockholmu s obitelji i želio je opet osjetiti loptu. Dosad smo odrađivali pojedinačne treninge, ali u ponedjeljak se vraćamo momčadskim treninzima i Zlatan je dobrodošao trenirati s nama", rekao je Jansson.

Ibrahimovićev ugovor s Milanom istječe nakon ove sezone, a prema pisanju talijanskih medija, gotovo sigurno napušta San Siro.

Legendarni švedski napadač vratio se u domovinu sredinom ožujka, kada je u Italiji suspendirano prvenstvo. Za razliku od karantene u Italiji, u Švedskoj su poduzete mnogo lakše mjere za suzbijanje pandemije. Zabranjeno je okupljanje više od 50 ljudi, pa je moguće i treniranje nogometaša.

I dok je navijače Hammarbyja razveselio svojim dolaskom u klub, navijači Malmoa, kluba u kojem je počeo karijeru, bili su ogorčeni njegovim potezom.

U posljednjih godinu dana nekoliko puta je oštećena njegova statua koja je postavljena u tom gradu.

Ibrahimović je početkom listopada prošle godine u rodnom gradu dobio svoju statuu i to u neposrednoj blizini stadiona Swedbank na kojem igra njegov bivši klub Malmö. Međutim, Ibrahimovićev spomenik je potom išaran sprejevima, paljen bakljama, a na ruku mu je obješena daska za wc.

Pločica s njegovim imenom je polivena solnom kiselinom, a zatim je i jedna noga prerezana pa je postojala opasnost da se spomenik Zlatanu sruši.

Linker
24. travanj 2024 13:20