AP
BALKANSKA KRV

Zlatan Ibrahimović: Poručite Guardioli da ću ga nokautirati kad ga vidim

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 25. prosinac 2010. 19:23

Zlatan Ibrahimović napustio je minulog ljeta momčad Barcelone u vrlo lošim odnosima s trenerom katalonske momčadi Pepom Guardiolom. Koliko lošim, svjedoči i jedna epizoda iz španjolskih i talijanskih medija koja je osvanula tek ovih dana.

Nekoliko je španjolskih i talijanskih portala, pozivajući se na priču španjolske radio-postaje Ona FM, objavilo epizodu koja se dogodila kada je ljetos Ibrahimović u nazočnosti predstavnika Barcelone i AC Milana potpisivao ugovor o transferu iz španjolskog u talijanski klub .

- Ne, još neću potpisati – rekao je u jednom trenutku Ibrahimović i bacio olovku. Svi su ga zabezeknuto pogledali, a švedski centarfor je nastavio:

- Potpisat ću jedino ako mi obećate da ćete prenijeti jednu poruku koju imam za Guardolu.

Nazočni u uredu, među kojima, dakako, nije bilo Guardiole, upitali su o čemu je riječ, te su napeto i nestrpljivo čekali Zlatanov odgovor.

- Recite Guardioli da ću ga nokautirati ako ga vidim i sretnem bilo gdje osim ovdje, u Barceloni. Ovdje to ne smijem učiniti – poručio je Ibrahimović.

Kasnije se ispostavilo da je u pitanju bila samo šala, budući da je Ibrahimović vješt u jednoj borilačkoj vještini . No, u svakoj šali...

Podsjetimo, Ibrahimović je u Barcelonu stigao 2009. godine za 46 milijuna eura i Samuela Eto'oa poslanog u Inter. Zadržao se jednu sezonu.

Prisjetimo se i što je Zlatan govorio o Guardioli neposredno nakon odlaska iz Barcelone i dolaska u Milan:

- Prema mojim mjerilima, veliki trener zna način za rješavanje svojih problema, dok trener za male stvari bježi od njih. Postojao je samo jedan čovjek u Barceloni koji me se želio riješiti. Nikada nisam imao nikakvih problema s nijednim trenerom tijekom svoje karijere. Ali, onda sam odjednom s "filozofom" imao 1000 problema, među kojima i problem komunikacije. Nismo uopće imali nikakve komunikacije i ne znam u čemu je bio problem.

Linker
19. travanj 2024 00:27