Zeljko Hajdinjak / CROPIX
U POTRAZI ZA RJEŠENJIMA

ZLATKO DALIĆ ISKRENO KOMENTIRAO LOŠE VIJESTI KOJE SU POGODILE VATRENE 'To je peh. Sigurno je da se radi o velikoj nesreći i hendikepu za sve nas'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. veljača 2019. 17:31

Zlatko Dalić zasut je lošim vijestima: Šime Vrsaljko ide na operaciju križnog ligamenta koljena s kojim se muči od Svjetskog prvenstva i vjerojatno uopće neće igrati u kvalifikacijama, Josip Pivarić također mora pod nož te ga čeka slična stanka, nakon novog stradanja proteklog vikenda, a u problemu je, srećom, daleko lakšem, i Filip Benković, kojeg izbornik vidi kao novog kandidata za stopersko mjesto.

Na bolovanju je i Matej Mitrović zbog gležnja. Zna li se da je Ivan Strinić tek na putu povratka, budući da nije igrao od ruskog finala, da Dejan Lovren nema pravo nastupa s Azerbajdžanom u prvoj utakmici zbog suspenzije, a Ćaleta-Car je “zamrznut” na klupi Marseillea, mjesec dana prije izbornikove objave popisa igrača na koje računa za start izlučnog nadmetanja za Euro obrana je na aparatima. Tin Jedvaj je zdrav, ali dvije utakmice nije bio ni na klupi Leverkusena.

- To je velikih peh, ali što možemo? Nećemo kukati. Želim im uspješan oporavak, da se što prije vrate na teren, a mi se moramo okrenuti drugim opcijama. I gotova stvar. U kontaktu sam s Vrsaljkom, čuo sam se s Pivarićem. Žao mi je, ali to je nogomet, dio karijere, dio sporta. Moraju biti jaki, uporni, čvrsti i strpljivi - kazao je izbornik Zlatko Dalić.

Soccer Football - World Cup - Semi Final - Croatia v England - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 11, 2018  Croatia's Sime Vrsaljko reacts as he holds his leg                                       REUTERS/Christian Hartmann
REUTERS/Christian Hartmann

No hoće li se to odraziti na igru Hrvatske u kvalifikacijama? Vrsaljko je bitan, prave zamjene na desnom beku nema.

- Rekao sam da neću kukati, koga nema, nije tu. Idem potražiti druga rješenja. Nemam namjeru plakati da nema Vrsaljka, nema Mandžukića, Subašić, Ćorluke, ovoga ili onoga. Nema od toga koristi. Sigurno da se radi o velikoj nesreći i hendikepu za sve nas, za reprezentaciju, nemamo tako bogat izbor igrača, ali što je tu je. Moramo gledati pozitivno i naći najbolje moguće opcije.

MOSCOW, RUSSIA - JULY 11:  Josip Pivaric of Croatia celebrates after winning the 2018 FIFA World Cup Russia Semi Final match between England and Croatia at Luzhniki Stadium on July 11, 2018 in Moscow, Russia.  (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
Dan Mullan/Getty Images

Imate li na vidiku tko će igrati desnog, a tko lijevog beka?

- Naći ću ih.

Jasno da u izlučnom ciklusu ne postoje dvije opcije, prolaz je pod mus, tko god igrao. To znači jedno od prva dva mjesta u skupini.

- Zna se što nam je cilj i moramo sve odraditi da taj cilj ostvarimo. Nije dobro, šteta za njih koji su ozlijeđeni, ali ne bih ovog časa još o imenima koja će dobiti priliku.

Bolje su vijesti za izbornika u veznom i napadačkom sektoru. Marko Rog je na posudbi u Sevilli, možda napravi iskorak.

- Nadam se da će to biti dobro za njega, da će imati veću minutažu. To je ono što mu nedostaje. Mlad je igrač, naravno da mu nitko ne može garantirati da će igrati, ali svi očekujemo da će imati bolju situaciju nego u Napoliju. Radi toga je i otišao u Španjolsku. Treba igrati jer s klupe ne može ništa napraviti. Kao pričuva stagnira i nužan mu je kontinuitet nastupa.

Linker
06. svibanj 2024 01:03