Matthias Hangst/Getty Images
HR-IZBORNIK NA CIJENI

ZLATKO DALIĆ NA NASLOVNICAMA U ZVJEZDANOM DRUŠTVU! SLAVNI KLUB U KREĆE U TEŠKO IZVEDIVU MISIJU U igri su šef Vatrenih i legendarni Arsene Wengere!

HR-IZBORNIK NA CIJENI Fenerbahče također pogledava prema hrvatskoj klupi u potrazi za rješenjem svojih problema. Zlatko Dalić i Arsene Wenger glavne trenerske želje za nasljednika Phillipa Cocua.
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 24. listopad 2018. 19:20

Iako su mnogi očekivali (većina navijača i priželjkivala) da će Phillip Cocu do sada biti već bivši trener Fenerbahčea, Nizozemac se nikako ne da. Vlasnik Fenera Ali Koc bogat je čovjek, ali svjestan je da bi odlazak Cocua bio novi težak udarac na klupsku blagajnu. Zato je odlučio iskušati svoje strpljenje, pričekati da Cocuu napokon krene, no to vrijeme nikako ne dolazi.

U subotu je Fener otišao na gostovanje kod Sivasspora i uspio odigrati samo 0:0. Treća je to uzastopna ligaška utakmica u kojoj Fener nije zabio pogodak i nakon što četiri kola nikoga nije pobijedio, s dvije pobjede i tri remija nakon devet dionica drži tek 15. mjesto na ljestvici. Samo jedan bod imaju viška u odnosu na Rizespor, momčad koja se nalazi u zoni ispadanja...

Soccer Football - Europa League Semi Final Second Leg - Atletico Madrid v Arsenal - Wanda Metropolitano, Madrid, Spain - May 3, 2018   Arsenal manager Arsene Wenger looks dejected    Action Images via Reuters/Matthew Childs - RC162A5CD760
REUTERS

Bombastični turski mediji već tjednima smjenjuju Cocua i stalno su u opticaju neka nova imena. Raspisali su se o Robertu Carlosu, koji je nekad igrao za Fener, a posljednji je trenerski posao obavljao prije tri godine u indijskom klubu Delhi Dynamos. Opcija je, kažu turski novinari, i Arsene Wenger. No Francuz je nedavno izjavio da se trenerskom poslu namjerava vratiti tek u siječnju pa je pitanje hoće li Ali Koc toliko čekati sa smjenom. Pitanje je, naravno, bi li Wenger i pristao sjesti na užarenu klupu istanbulskog velikana. No jučer su Turci iz rukava izvukli još jedno poznato trenersko ime. Ali Koc na klupi želi hrvatskog izbornika Zlatka Dalića! Tako pišu turski mediji, koji su svjesni da akcija Dalićeva dolaska na klupu ne bi bila lagana, ali smatraju da nije nemoguća.

Rijeka, 141018.
Stadion Rujevica. trening Hrvatske nogometne reprezentacije uoci prijateljske utakmice protiv Jordana.
Na fotografiji: Zlatko Dalic, izbornik.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Fenerbahče, inače, u idućoj rundi Europske lige igra u Belgiji protiv Anderlechta, koji je dobio posljednje dvije ligaške utakmice i vratio se u utrku za vrh, tako da se navijačima u Bruxellesu barem malo vratio osmijeh na lice. Svladala je momčad koju vodi Hein Vanhaezebrouck u nedjelju sa 4:2 Cercle Brugge u prvenstvu i odmah se okrenula europskom iskušenju koje je pred njom. Anderlecht sutra igra presudnu utakmicu u Europskoj ligi, na svom stadionu Belgijci dočekuju Fenerbahče. Nakon što su poraženi u Trnavi i kod kuće od zagrebačkog Dinama, jasno je da nema nikakvih mjesta kalkulacijama. Ako žele ostati u igri za prolaz u sljedeću rundu natjecanja, Vanhaezebrouckovi momci nikako ne smiju izgubiti od Turaka. S trećim porazom u tri utakmice jasno je da bi se Anderlecht već polako oprostio od ambicija u Euroligi, no jasno je da ih samo pobjeda protiv Fenera vraća u ozbiljne kombinacije.

Protiv Cercle Bruggea raspucao se Landry Dimata, mladi belgijski reprezentativac rođen u DR Kongu, koji je goste ispratio hat-trickom. Napadač koji je na ljeto stigao na posudbu iz Wolfsburga ipak nema puno razloga za zadovoljstvo. U nedjelju se na utakmici ozlijedio i minimalne su šanse da nastupi protiv Fenerbahčea.

- Stvarno šteta, jer nam za prezimljavanje u Europi iz dva sudara s Fenerom trebaju barem četiri boda, a ozljeda Dimate velik je udarac - poručio je Vanhaezebrouck.

Nema Dimate, tako da bi mjesto u napadu opet mogao dobiti Ivan Santini. Nema ni stopera Ognjena Vranješa, koji je protiv Dinama isključen, pa bi u udarnih 11 sutra mogao još jedan hrvatski reprezentativac Antonio Milić.

Linker
27. travanj 2024 21:11