Danijel Soldo/ CROPIX
ŠTO SU OTKRILI SLOVACI

Zna se sastav za Neftči: Vida i Tomečak daleko od prve momčadi, Calello iznenadio

Dinamo izgleda drukčije nego kad je trener bio Vaha. Naime, ovaj Jurčićev se ne zadovoljava rezultatom 1:0, nego 'melje' suparnika do kraja. To je protiv Slovaka itekako bilo vidljivo
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. lipanj 2011. 23:58

Dinamo je bez većih problema svladao lani sedmoplasiranog slovačkog prvoligaša Ružomberoka. Modri su dominirali cijelim tijekom utakmice koja je nalikovala onima u Prvoj HNL. Slovaci su se branili i branili, ali su pred kraj prvog poluvremena pali pod pritiskom i utonuli u poraz.

Slovaci nisu stvorili niti jednu izglednu priliku, bili su potpuno bespomoćni pred Jurčićevim strojem. Dinamo izgleda drukčije nego kad je trener bio Vahid Halilhodžić. Naime, ovaj Jurčićev se ne zadovoljava rezultatom 1:0, nego “melje” suparnika do kraja. To je u utorak bjelodano bilo vidljivo. Modri su napadali i kod vodstva od 2:0, Ružomberoku nisu dali disati, prenijeti loptu preko centra. Ona, nazovimo je “druga garnitura”, koja je ušla u posljednjih pola sata također je izgledala goropadno i trener Jurčić uistinu može poput mačke, zadovoljno presti uoči početka sezone.

Uvijek nas na ovakvim pripremnim utakmicama zanimaju nova Dinamova lica. Alispahić, Krstanović i Leko idealno su se uklopili, dok Vida trenutačno nije dio udarnog sastava s obzirom na igračku stanku koju je imao prije dolaska u plavi klub. Međutim, i on je svoju rolu u dobivenih pola sata odradio jako dobro. U jednom trenutku trener Kruno Jurčić je uletio na travnjak kako bi spriječio ljutog Beqiraja da ne istuče jednoga slovačkog braniča koji ga je stalno mlatio s leđa. Da je opalio Slovaka i bio isključen, Bećo bi dobio kaznu koju je svojevremeno zaradio Ivica Olić, te ne bi mogao igrati protiv Neftčija!

Ovako, ukoliko ne bude nepredviđenih situacija kad su u pitanju ozljede, Dinamo će protiv Neftčija igrati u ovom sastavu: Kelava - Vrsaljko, Tonel, Cufre, Ibanez - Badelj, Leko, Sammir, Alispahić - Krstanović, Beqiraj. To nam je nakon Ružomberoka potvrdio i trener Kruno Jurčić.

- Nemam što kriti, ostaje petnaestak dana do prve utakmice. Nikad se tako brzo na pripremama ne izlazi van s prvim sastavom, jer onda drugi igrači padaju u razini svoje izvedbe. Međutim, s obzirom da nemamo vremena, mogu s tim izaći u javnost.

Dinamo igra u formaciji 4-4-2, u rombu. Taj novi sastav nosi i probleme za neke igrače. Recimo, Ivan Tomečak, momak kojeg je Slaven Bilić pozvao na reprezentativnu akciju za Gruziju, ispao je iz momčadi.

- Da, neki igrači nisu svojom krivnjom došli u drugi plan! Ali taj sustav ne traži njihovu specifičnost i poziciju. Ivan Tomečak je kolateralna žrtva ovoga sustava!

Domagoj Vida nije dio udarne jedanaestorice. Evo trenerova objašnjenja:

- Moramo ga polako vraćati. Imao je veliku stanku, to se mora respektirati. Vidite to po nekim njegovim reakcijama. Kad se dugo ne igra, gubi se osjećaj za prostor. Mi brzo imamo na programu bitne utakmice, pa to ne možemo tolerirati.

Jurčić je apsolutno zadovoljan pojačanjima.

- Makar, za mene je Calello najveće ugodno iznenađenje. Prije godinu dana sam ga ostavio, a sad ga zatekao na mnogo višoj tehničkoj razini izvedbe.

Linker
22. rujan 2024 09:33