Srdjan Vrancic / CROPIX
DO ZIME BEZ TRENERA

Zoran Mamić: 'Nismo pričali s Magathom... I nemam pojma zašto je došao u Zagreb!'

Sportski direktor Dinama Zoran Mamić odbacio je sva medijska nagađanja o dolasku Felixa Magatha na mjesto novog trenera
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 22. studeni 2013. 15:20

U Maksimiru i dalje tvrde da nemaju pojma što je Felix Magath radio u Zagrebu . Iako nam je teško povjerovati da je trener koji je nedavno potegao iz Münchena u Eindhoven na ručak s Mamićem bio tri dana u Zagrebu a da se nije vidio s čelnicima Dinama, Zoran Mamić tvrdi upravo to.

- Što je radio u Zagrebu morate pitati njega, ali ja niti itko drugi iz kluba se nismo našli s Magathom - rekao je Zoran Mamić.

Tko zna, možda se doista i nisu vidjeli. Možda je Felix Magath stigao u Hrvatsku kako bi mu Kruno Jurčić objasnio poimanje modernog nogometa. Naime, Jurčić je nedavno izjavio kako su metode trenera koji je u tri navrata osvajao Bundesligu 'prošlo svršeno vrijeme'. A kakve su Jurčićeve svjedočili smo u njegova tri mandata s Dinamom...

Kako bilo, Mamić mlađi u petak je odveo momčad put Pule gdje ga danas očekuje Istra u 17. kolu HNL-a. U autobusu je mjesto pronašao i Josip Šimunić.

- Nije ugodno što se događa i voljeli bismo da se cijela stvar nije dogodila. Poznavajući Joea, siguran sam da nije mislio ono što svi pišu i komentiraju - stao je Zoki u obranu kapetana s kojim je razgovarao o performansu na maksimirskom travnjaku nakon utakmice s Islandom.

- Sve to skupa ga dira, ali svjestan je kako su greške, nesporazumi, pobjede i porazi sastavni dio karijere svakog profesionalca i od toga ne može pobjeći - objasnio je v.d. trenera Dinama. U Pulu se ide po tri boda koji će biti dobar uvod u seriju teških utakmica koje slijede.

- Domaćin nam tradicionalno radi mnogo problema i moramo biti oprezni - naglasio je Mamić koji ne računa na ozlijeđene Pivarića i Husejinovića, kažnjenog Sammira te Soudanija koji je zapeo na putu iz Alžira s kojim je ostvario plasman na SP. Na Aldu Drosini čeka ih iznimno motivirani domaćin i trener koji ne krije ambiciju da jednog dana zasjedne na klupu Dinama.

- Pamić radi dobar posao. Uvijek iz rukava izvuće igrače koje drugi ne zapaze i na tome mu treba čestitati - pohvalio je Zoki trenera Istre.

Linker
19. svibanj 2024 16:14