Alberto Lingria / REUTERS
KARANTENA NA KVADRAT

ZVUČI NEVJEROJATNO: HRVATSKI REPREZENTATIVAC U SAMOIZOLACIJI ZBOG KORONAVIRUSA ČAK ŠEST TJEDANA A onda tek treba potvrditi da spada među najbolje...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. travanj 2020. 19:39

Davno je Gabriel Garcia Marquez napisao "Sto godina samoće". Bila su to neka druga vremena, i tada je bilo bolesti kao i brojnih drugih društvenih događanja, a danas bi se u kontekstu jednog našeg nogometnog reprezentativca dalo napisati jedno slično djelo.

Naime, hrvatski veznjak Marcelo Brozović ukupno bi u samoizolaciji zbog koronavirusa trebao provesti čak - šest tjedana. Čini se da to i nije toliko puno, ali ponovit ćemo s malo većim dramaturškim razmakom. Šest. Tjedana. Samoizolacije.

Samo da pojasnimo što to epidemiolozi ili sanitarni inspektori propisuju pod pojmom samoizolacije. Nema kontakata s ljudima, hrana se ostavlja pred vratima posebne prostorije koja mora imati svoj sanitarni čvor, koja dakle mora biti odvojena od ostatka kuće ili stana. Nema izlaska, osim na prozor ili balkon, nema socijalnih kontakata s ljudima. Nikakvog tipa. I tako šest tjedana. Zašto šest?

Brozović je prije točno mjesec dana, 8. ožujka u večernjim satima igrao susret Serie A u Torinu protiv Juventusa. Bio je to onaj zadnji tjedan nogometa u kakvom-takvom obliku, prije nego li će sve stati. Nedugo nakon utakmice stigao je pozitivan nalaz Juventusovog stopera Danielea Ruganija na koronavirus. Svi su igrači odmah morali na prva dva tjedna samoizolacije.

Kada je prošlo prvih 14 dana, Brozoviću i Interovim strancima dopušten je povratak u njihove zemlje. Naravno, hrvatski veznjak se vratio doma, ali nigdje drugdje nego u - samoizolaciju. Stroge mjere društvenog distanciranja već su bile donijete i kod nas, pa je Brozović morao na novu porciju samoće.

Sada kad će proći i tih hrvatskih 14 dana, Brozović je kao i ostatak Interovih stranaca pozvan natrag na pripreme. One neće početi još nekoliko tjedana, ali igrači se moraju vratiti kako bi opet odradili novih 14 dana samoizolacije, ovoga puta ponovo u Italiji. Nije poznato kako će se Marcelo vratiti, hoće li to biti privatnim ili klupskim zrakoplovom, ali kontakta s ljudima ne smije biti.

Kad sve to prođe, kreću pripreme. Talijani su ustrajni u namjeri da završe nogometnu sezonu, a to znači da će odmah nakon, doslovce ležanja u trajanju od dugih šest tjedana Brozović odmah morati pokazati da je i dalje na razini jednog od najboljih veznih igrača Europe.

Linker
25. travanj 2024 08:03