Nova blamaža Hajduka: Bijeli izgubili na gostovanju u obližnjem Solinu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. rujan 2009. 21:34

Hajduk se osramotio u prijateljskoj utakmici povodom proslave 90-godišnjice solinskog drugoligaša. Trener Edoardo Reja prvo je poluvrijeme gledao s balkona solinskog igrališta ne bi li s visine dobio bolji uvid u igru svoje momčadi, ali mogao je vidjeti samo pregršt slabosti u svim linijama. Drugo je poluvrijeme Reja gledao s klupe i vjerojatno mu je bilo lakše, jer je imao slabiju preglednost kritično loše igre momčadi Bijelih. U 90 minuta Hajduk je samo dvaput zaprijetio vratima Solina, prvi put je to učinio Duje Čop u 30. minuti kada se lijepim potezom oslobodio svog čuvara i sa 15 m pucao pored desne vratnice. Drugi je pokušaj upisao Franko Andrijašević udarcem sa 18 m u 76. minuti.

Hajduk se mučio kako iznijeti loptu sa svoje polovice i premda je u prvom poluvremenu igrala momčad poznatijih imena, Splićani nisu uspijevali nametnuti svoj ritam igre, već je Solin pokazao puno više želje i agresivnosti. Dražen Vuković u 44. minuti izašao je sam pred Tomića, ali vratar Bijelih uspio je ukrotiti njegov lukavi pokušaj. Međutim, nemoćan je bio Tomić pri udarcu Denisa Ljute u 51. minuti. Prebacio je Ljuta Juricu Buljat te iz poluvoleja iskosa s lijeve strane sa 12 m pogodio lijevi kut Hajdukove mreže. Solinjani su imali još tri izgledne prigode, prvu je propustio Ljuta u 54, u drugoj je zakasnio Klapež na centaršut Marinovića u 61. minuti, a u 72. ponovno je Klapež sa 5 m pucao u Tomića.

- U četvrtak ujutro imali smo dvosatni trening i znam da su igrači bili umorni, ali Hajduk ne smije gubiti ovakve utakmice. Nedostajalo nam je previše igrača (njih 13 o.a.), a Solin je iskazao puno više želje i agresije. Nije dobro što smo rijetko pucali prema suparničkim vratima, ali na tome ćemo puno raditi sljedećih dana - zaključio je vidno nezadovoljni Edoardo Reja.

Linker
11. svibanj 2024 08:41