'PJACA DAY' U JUVENTUSU

NOVA JUVENTUSOVA ZVIJEZDA PREDSTAVLJENA U TORINU 'Ne zanima me koliko sam plaćen!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. kolovoz 2016. 17:41

Hrvatski reprezentativac i novi igrač Juventusa Marko Pjaca danas je imao press konferenciju u Torinu. Bivši nogometaš Dinama otkrio je zašto je izabrao baš Juventus, kakve ciljeve ima u sljedećoj i sljedećim sezonama,

Za Pjacu je jako zagrijan bio i AC Milan, ali radije je odabrao Juventus.

- Izabrao sam Juventus jer je ovo klub velike tradicije i bogate povijesti i nadam se pomoći suigračima u pobjedama. Ovdje mogu postići osobne ciljeve i ciljeve momčadi. Sviđa mi se što Juventus igra Ligu prvaka - rekao je na početku pressice Pjaca.

Talijanske novinare je zanimalo na kojoj poziciji najčešće igra.

- U Dinamu sam najčešće igrao na krilnoj poziciji, a kao dijete i tinejdžer sam znao biti središnji napadač ili prednji vezni. Vjerujem da ću ovdje pokrivati više pozicija, ovisi i o izboru trenera - rekao je hrvatski reprezentativac.

Torinski klub je za Pjacu platio 23 milijuna eura, a neki misle da bi mu to moglo stvarati pritisak.

- Neću osjećati pritisak. Juventus je i druge igrače platio puno novca, pa i više nego za mene. Pružit ću maksimum i pokazati da su ta 23 milijuna eura dobro uložena - rekao je Pjaca, a otkrio je i tko mu je idol.

- Ronaldinho - iskreno je odgovorio Zagrepčanin. U snalaženju u novoj sredini pomagat će mu kolega iz reprezentacije Mario Mandžukić.

- Mario mi je rekao puno toga pozitivnoga o Juventusu i pomogao mi je izabrati. Ne sumnjam da sam izabrao ispravno - izjavio je 21-godišnjak.

Igranje u Italiji otvara mu priliku igrati s brojnim vrhunskim igračima. Brojni će mu stajati i s druge strane, ali Pjaca ne izražava strah.

- Neću biti impresioniran, moram učiti od njih. Imam sjajne suigrače poput Mandžukića, Higuaina i Dybale. Nadam se pronaći svoje mjesto u momčadi - kaže Pjaca, a novinare je zanimalo doživljava li novi klub kao odskočnu stepenicu za neki strani klub. Kao što je bio slučaj s Paulom Pogbom.

- Ne, razmišljam samo o Juventusu, tako je sad i tako će biti u sljedećim godinama. Juventus je moja budućnost, sada i ubuduće. Ne razmišljam o ničem drugom. Izabrao sam Juventus srcem, a ne zbog novca, uvijek sam tako radio - rekao je mladi nogometaš.

Velika su očekivanja, a vremena je u velikim klubovima uvijek malo. No, uvijek ostane i nešto slobodnog vremena.

- Provodim ga popravljajući i učeći talijanski jezik - zaključio je Pjaca.

Linker
04. svibanj 2024 13:13