Valentyn Ogirenko / REUTERS
KVALIFIKACIJE ZA SP

NOVI HRVATSKI IZBORNIK SPREMA PROMJENE I IZNENAĐENJA ZA UKRAJINU 'Pokušavam s igračima naći najbolju opciju! Ostao nam je još samo jedan vlak'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. listopad 2017. 21:59

Hrvatska reprezentacija stigla je u Kijev, a na press konferenciju prije jedinog treninga pojavio se novi hrvatski izbornik.

Zlatko Dalić ne ostavlja dvojbu:

- Prije deset mjeseci igrao sam finale igrao finale azijske Lige prvaka, godinu ranije polufinale, ali ovo je za mene najveća i najvažnija utakmica i za nju sam spreman. Hrvatska je svetinja nama Hrvatima, ne može je se odbiti. Znam da neće biti lako, međutim vjerujem u pobjedu.

Ukrajinski novinari pitali su ga gdje je gledao dvoboj s Finskom.

- Doma, i navijao za Hrvatsku svim srcem i snagom. Nažalost, nismo pobijedili.

Kako je pripremati utakmicu kad preuzmete sastav dva dana prije dvoboja?

- Nije lako, sigurno. Ali takve su bile okolnosti, nije to vrijeme za neke velike treninge i analize, pokušavam s igračima naći najbolju opciju, razbuditi ih, dati im samopouzdanje i vjeru. Mi moramo složiti taktiku, ali najbitnije je da imamo klasu i dužni smo je pokazati. To je moj posao. Neće biti lako.

Ozljede?

- Mandžukić je tu, vidjet ćemo tijekom ponedjeljka, nadam se da će biti zdrav, spreman i u ekipi.

Najavio je izvjesne promjene u igri i sastavu.

- Nema vremena za velike promjene, ali napravit ću neke taktičke rošade u igri, onako kako smatram da je najbolje - rekao je Dalić.

O imenima nije govorio, Marko Rog bi mogao biti joker...

Kako je bilo zaspati kao hrvatski izbornik u subotu navečer? - bilo je jedno od pitanja.

- To je velika promjena u mojem životu, nakon posla u Aziji bio sam na odmoru sedam mjeseci, opustio se, a onda se sve promijenilo u roku jednog sata. Znam da je ovo najteži posao u Hrvatskoj, najdelikatniji, velika je odgovornost, takva su i očekivanja. Ja sam taj koji može sve izgubiti. Ali u pitanju je hrvatska reprezentacija, spreman sam se bio prihvatiti tog zadatka, i usudio se. Imao sam zadnjih mjeseci nekoliko ponuda, sve sam ih odbio.

Gdje je nastala blokada ekipe, problemi?

- Svjestan sam da je igračima jako teško, u situaciji su da im prijeti neodlazak na SP. Prihvaćaju odgovornost, znaju da moraju to popraviti. Čast Ukrajincima, no naši igraju u većim klubovima, svjesni su svoje pogreške, da su propustili puno vlakova i postoji samo još jedan.

Ukrajina isto ima dobre igrače u najjačim svjetskim klubovima - konstatirala je domaća novinarka.

- Rekao sam da imam veliki respekt za Ukrajinu, i sada, i nekad, ali dopustite da vjerujem u svoju momčad, napravili smo što je moguće više analiza protivnika, puno sam stvari vidio i zaključio.

Linker
20. travanj 2024 11:12