Foto: Srdjan Vrancic/CROPIX
POD SVJETLIMA REFLEKTORA

NOVI JUNAK RIJEKE IMAO JE DEBI IZ SNOVA, DINAMO JE POBIJEDIO SVAKI PUT 'Rijetki se mogu pohvaliti da imaju stopostotni skor protiv modrih'

DANIEL ŠTEFULJ Debi u dresu Rijeke u utakmici četvrtfinala Kupa obilježio akcijom i asistencijom za pobjednički pogodak
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 07. veljača 2020. 14:45

Bio je to debi kakav svaki mladi igrač sanja. Odlična atmosfera lošem vremenu unatoč, velika pobjeda njegove momčadi i pečat odlučujućem pogotku. Antonio Čolak samo je sproveo u djelo ono što su Daniel Štefulj i Stjepan Lončar pripremili. I dok su Lončar i Čolak već imali naslovne uloge u riječkom dresu, 20-godišnji Štefulj u srijedu je na sebe skrenuo svjetlost reflektora Rujevice.

I bilo bi pritom nezasluženo istaknuti ga samo zbog asistencije Čolaku, Štefulj je odlično zatvorio lijevu stranu, nadopunjavao se sa Smolčićem i Lončarom kao da im ovo nije bila prva utakmica koju igraju zajedno i istaknuo kandidaturu za mjesto na lijevoj strani riječke momčadi.

- Svaki igrač mašta da će u ovakvoj utakmici debitirati. Presretan sam, naravno, debi u dresu Rijeke, pred ovakvom publikom, u ovako važnoj utakmici... Stvarno mislim da nisam mogao poželjeti bolje - govorio je nakon utakmice još vidno uzbuđeni Štefulj.

Sada svakako ima pravo nadati da su mu narasle akcije u Rožmanovu slaganju momčadi.

- Nadam se da sam se izborio za veću minutažu u budućnosti, ali sve je na meni. Moram raditi svaki dan sve više, a onda će trener odlučiti tko će igrati.

Ipak, mnoge stvari koje je pokazao, još k tome protiv suparnika kakav je Dinamo, sigurno su zagolicale maštu navijača. Pogotovo akcija kod pogotka koju je počeo oduzimanjem lopte i doveo do završnice odličnim ubačajem za Čolaka.

- Mislim da je bio baš dobar ubačaj, ali i Čolakova realizacija je bila vrhunska. Nije se Čolak još javio da će platiti piće, ali neka smo mi prošli dalje, drugo će sve doći. Šteta i zbog one kontre, ali ne zato što nisam zabio, već što nisam donio neku drugu odluku. Nisam puno razmišljao. Da je završila u suprotnom kutu, bilo bi ludilo, ali i ovako uživamo u trenutku.

Protiv Dinama je već igrao u dresu Varaždina i baš kao u srijedu pobijedio 1:0.

- Da, rijetki se mogu pohvaliti da imaju stopostotni skor protiv Dinama, ha-ha... Nadam se da će tako i potrajati, ali nije do mene, već je oba puta pobijedio kolektiv.

Zanimljiv je i put Štefulja do prve momčadi Rijeke. Na Rujevicu nije došao kao mnogi iz dopunske selekcije sa stipendijskim ugovorom u džepu, nego se za njega morao izboriti dobrim igrama u momčadi Renata Pilipovića.

- Došao sam u juniore iz Treće lige, u šest mjeseci dobrim igrama zadovoljio ukuse struke i izborio sam ugovor kojeg sam, naravno, prihvatio. Uslijedile su posudbe u Sloveniji i Varaždinu koje su mi puno koristile jer sam zaigrao Prvu ligu. U Sloveniji mi je bila prva seniorska sezona i veliko iskustvo, odigrao sam puno utakmica... Onda je Varaždin opet bio korak naprijed jer sam igrao HNL, a sada je Rijeka san snova. Nekako sam se i nadao da će se dogoditi povratak. Slušao sam sve te priče kako Rijeka traži rješenje na lijevom boku i dočekao priliku. Jesam li ja to rješenje? To ćemo još vidjeti, ja ću se kao i do sada maksimalno truditi - zaključio je Štefulj.

Otac mi je najveći uzor, ali svi mi govore da moram biti bolji od njega

Dodatni motiv mu je i očeva karijera za koju mu, kako sam kaže, svi govore da je mora nadmašiti.

- Otac mi je najveći uzor, ali svi mi govore da moram biti bolji od njega. Bit će sjajna stvar kada bih uspio u tome, tata je imao stvarno lijepu karijeru igrao Bundesligu, nastupio za reprezentaciju. I meni je želja jednog dana završiti u nekoj od liga Petice, ali idem korak po korak, najprije uživati u ovom trenutku pa već na idućem treningu pokušati postati još malo bolji.

Veliko je bogatstvo za mladog igrača i imati iza sebe oca koji te može pravilno usmjeriti kroz karijeru.

- Otac mi stvarno puno pomaže, bio je puno godina profesionalac, pun je savjeta za mene. Naravno, nađe se i neka kritika, ali i one puno pomažu u razvijanju moje karijere i veliko je bogatstvo što imam nekoga tko je sve ovo prošao da me može pravilno usmjeriti. Bio bih lud kada bih pomislio da je neki njegov savjet suvišan i stvarno se nadam da ću ići njegovim putom - zaključio je Daniel Štefulj.

ŠTEFULJ ZA VARAŽDIN

13 odigranih utakmica

1001 minuta na terenu

0 postignutih golova

0 upisanih asistencija

4 dobivena žuta kartona

0 zarađenih crvenih kartona

ŠTEFULJ ZA RIJEKU

1 odigrana utakmica

90 minuta na terenu

0 postignutih golova

0 upisanih asistencija

0 dobivenih žutih kartona

0 zarađenih crvenih kartona

Linker
07. svibanj 2024 10:13