Ale Cabral/Getty Images
PREDSTAVLJENO NOVO POJAČANJE

NOVI RIJEČKI BRAZILAC OBJASNIO ŠTO GA JE PRIVUKLO NA RUJEVICU: 'Popričao sam s njim, rekao mi je - prihvati to odmah!'

Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 12. veljača 2020. 16:26

Suradnje Rijeke i Hoffenheima se nastavlja. Nakon Antonija Mirka Čolaka iz njemačkog kluba na Rujevicu je na posudbu do kraja sezone, stigao Felipe Augusto Rodrigues Pires. Rođen 1995. u Sao Paulu, Pires je tipičan ofenzivac koji se specijalizirao za poziciju lijevog krila, ali kako je sam naglasio na jučerašnjem predstavljanju, može igrati na svim napadačkim pozicijama.

Dobrodošlicu na Rujevici zaželio mu je Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora koji je podsjetio na 2017. kada je Pires gostovao u Rijeci u dresu Bečke Austrije u utakmici skupnog natjecanja Europske lige koja je završila pobjedom gostiju (4-1). – Upoznali smo ga kroz skauting, ali i kroz neke za nas lošije okolnosti. U pitanju je potentni igrač ogromnog iskustva, apsolutno adaptiran na europski život, naglasio je Mance.

Pires je karijeru počeo u brazilskom Red Bullu, potom igrao u mladoj momčadi Leipziga te u austrijskom drugoligašu Lieferingu. Slijedio je odlazak u Red Bull Salzburg, potom prelazak u Hoffenheima za milijun eura u kojem nije upisao ni jedan službeni nastup. Uslijedio je niz posudbi (Frankfurt, Austrija, Palmeiras, Fortaleza), a najviše se iskazao u 66 nastupa za bečku Austriju zabivši 11 golova.

- Posudbe su uvijek teške. Tek što dođeš i integriraše moraš otići. Stoga se nadam da ću u Rijeci dobro smjestiti, ustaliti svoju igru i podići svoju karijeru na viši nivo. Želim iskoristiti ovu priliku i odužiti se na povjerenju koju su mu ukazali, izjavio je Pires koji je prije dolaska na Rujevicu o „bijelima“ čuo puno lijepih stvari od Kramarića s kojim se upoznao u Hoffenheimu

- Kramarić je vrhunski igrač, odličan i drag u svakom pogledu i za njega imam sve pohvale. Znam da je hrvatski reprezentativac i kada se pojavila opcija dolaska u Rijeku imao sam priliku popričati s njim i on mi je savjetovao da objeručke prihvatim tu ponudu. Uz sve što sam do dana znao i čuo o Rijeci, njegov savjet bio mi je jako važan, istaknuo je Pires koji je isti savjet dobio i od Čolaka.

- S Čolakom se znam već četiri godine i imamo redovit kontakt. Više smo se susretali u na suprotnim stranama na terenu i izmjenjivali dresove. Od njega sam čuo samo pohvale i veselim se da ćemo sada napokon zaigrati zajedno.

Pohvale na račun kluba s Rujevice Pires je dobio i od sunarodnjaka Moisesa kojeg je upoznao prošle godine igrajući za Palmeiras. Moises, jedan od ukupno pet Brazilaca koji su zaigrali u Rijeci, ostavio je dubok trag u momčadi „bijelih“, no, Pires ne osjeća pritisak zbog očekivanja i usporedbi sa svojim sunarodnjacima.

- Nitko nije isti. Svatko ima svoju karijeru i svoj put. Ne želim se uspoređivati i ni opterećivati usporedbama s Moisesom ili Heberom. Tu sam kako bih dao sve od sebe. Želim iskoristiti priliku koja mi se pruža. U Brazilu sam se dva puta ozlijedio, ali to je prošlost. Već tri mjeseca sam u treningu i osjećam se super i spreman za nastup.

Pires koji je uzeo dres s brojem 95 priključio se treninzima, ali zbog administrativnih razloga nema pravo nastupa u sljedećem kolu protiv Gorice. Pomoćnik sportskog direktora Mance, iskazao je zadovoljstvo i postignutim dogovorom s Hoffenheimom prema kojem Rijeka na kraju sezone ima mogućnost otkupa ugovora po povoljnim uvjetima.

Linker
19. travanj 2024 09:16