CROPIX
NOVI RASPLET SITUACIJE

NOVI ŠOK NAKON OPROŠTAJA 'POSLJEDNJEG MOHIKANCA' Kapetan Rijeke u samo tjedan dana 'zavrzlama i preokreta' ostao bez kluba!

Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 03. ožujak 2018. 00:05

Prije samo desetak dana Mate Maleš u videointervjuu objavljenom na klupskim stranicama Rijeke oprostio se s navijačima “bijelih”. Donedavni kapetan nakon puno administracije otputovao je s Rujevice (odšteta 450 tisuća eura) i proteklog tjedna predstavljen je kao novi član kineskog Daliana.

No, preko noći sve promijenilo. Kineski prvoligaš postao je vlasništvo grupacije Wanda, jednog od najbogatijih privatnih investicijskih fondova (raspolaže s oko 40 milijardi dolara) koji je Europljanima postao poznat nakon ulaska u vlasničku strukturu Atletico Madrida. Kineski bogataš Wang Jianlin u međuvremenu je odlučio prodati svojih 20 posto udjela u španjolskom klubu (prema sponzorskom ugovoru novi stadion Madriđana i dalje će nositi ime Wanda Metropolitano) i novu nogometnu igračku pronašao u domovini.

Da misli ozbiljno potvrdio je povukavši za sobom iz Madrida belgijskog napadača Yannicka Carrasca i argentinskog veznjaka Nica Gaitana, a potom i stopera West Hama, Portugalca Fontea, za koje je ukupno izbrojio oko 55 milijuna eura.

Maleš koji je trenutno u Južnoj Koreji na pripremama s novim klubom našao se u situaciji da postane višak. Dalian Yifangu koji je postao Dalian Wanda, novim je akvizicijama dosegao kvotu od četiri stranca u klubu. Odluče li novi vlasnici dovesti još neko zvučno ime, izgledan je raskid ugovor za hrvatskog veznjaka.

Rasplet u kojem bi teoretski nakon samo tjedan dana, bez odigrane službene utakmice, “zaradio” svoj dvogodišnji ugovor i postao slobodan igrač. Pritom se odmah otvara i opcija povratka na Rujevicu jer Maleš je još uvijek službeno registriran za “bijele” i barem do ljeta mogao bi nastupati za svoj stari klub gdje bi ga zasigurno dočekali raširenih ruku.

Linker
26. travanj 2024 18:58